• 2022. augusztus 11.
Egy találkozás régi szerelmünkkel, felizzíthatja a parazsat.
  • 2022. július 29.
Egy beszerző körút könnyen okozhat hatalmas kalamajkát.
  • 2022. július 22.
A gyereknevelés nem könnyű feladat, főleg két életrevaló kölyök esetében.
  • 2022. július 15.
Ahol napfény van, ott akad árnyék is.
  • 2022. július 7.
Az ég kék, a házak hófehérek, a tengerpart pedig álomszép

Spektrumban a történelem és a tudomány

  • 2016. május 2.

Május 2-án három olyan ismeretterjesztő sorozat is első adásával lesz látható a Spektrum TV esti adásában, melyek témájukkal a nézők széles körében számíthatnak érdeklődőkre.

Kép forrása: http://www.origo.hu Kép forrása: http://www.origo.hu

Spektrumban a történelem és a tudomány

Május 2-án három olyan ismeretterjesztő sorozat is első adásával lesz látható a Spektrum TV esti adásában, melyek témájukkal a nézők széles körében számíthatnak érdeklődőkre.

Az első „A világegyetem” (The Universe), mely az űrkutatás elmúlt időszakának céljait és eredményeit gyűjti össze és tárja a TV nézők elé látványos és közérthető formában. A világűrt a legkülönbözőbb eszközökkel vizsgáljuk, egyre újabb és egyre távolabbi égitesteket felfedezve. Mit üzen nekünk ez a sok információ? Van-e élhető bolygó a Földön kívül a világűrbe? Csodálatos képek, izgalmas felfedezések és elgondolkodtató információk, ez a”A világegyetem” sorozata.

A jelen és a jövő mellett érdekes számunkra a múlt is. Erről szól a második sorozat, a „Hogyan születtek a kontinensek?”, mely megmutatja azt az időszakot, amikor a Földön még szuperkontinensek voltak, hogy azután a különböző hatások következményeként szétváljanak és megkezdjék vándorlásukat a mai helyükig. Számos változással járt ez az időszak, melyeket mind megismerhetik a műsorból.

A harmadik sorozat témája a történelem, méghozzá ne is oly távoli események. Invázió: a II. világháború kitörése című sorozat biztosan sok ember érdeklődésére számíthat, hiszen ezt a korszakot még mindig nehéz feldolgozni és megérteni, sokakat érdekel –még a fiatalabb korosztályokból is-, hogy miként jutott el a világ erre a rettenetes háborúra. Ez a sorozat kiemelten foglalkozik a lengyelek második világháborús szenvedéseivel is.

A három sorozat hétköznap esténként látható a Spektrum TV adásában, 20, 21 illetve 22 órai kezdéssel. A világegyetem 5, a Hogyan születtek a kontinensek 4, míg az Invázió két epizódból áll.

A Spektrum TV adása elérhető a mindigTV PRÉMIUM Alapcsomagjában.

Oldal tetejére