• 2022. augusztus 11.
Egy találkozás régi szerelmünkkel, felizzíthatja a parazsat.
  • 2022. július 29.
Egy beszerző körút könnyen okozhat hatalmas kalamajkát.
  • 2022. július 22.
A gyereknevelés nem könnyű feladat, főleg két életrevaló kölyök esetében.
  • 2022. július 15.
Ahol napfény van, ott akad árnyék is.
  • 2022. július 7.
Az ég kék, a házak hófehérek, a tengerpart pedig álomszép

Ezt jól kifőztük!

  • 2016. március 16.

Gasztro-realityk a televíziók műsorkínálatában

Nemcsak a magyar adókon, de világszerte is nagyon népszerűek a főzőműsorok. A nemzetközi kínálatban a legnagyobb sztárszakácsok nevével és személyével fémjelzett műsorok készülnek, melyek közül az egyik legismertebb a fenegyerek, Gordon Ramsay, akinek „A konyha ördöge” címmű vetélkedőjében kőkemény harc folyik a győzelemért, de megemlíthetjük sokunk kedvencét, Jamie Olivert, akinek „Jamie vidéki konyhája” című sorozatát most a Duna TV műsorán követhetik figyelemmel minden hétköznap, 12 óra 55 perces kezdéssel. A hétvégeken –szombatonként- a Duna TV adásában először az Ízőrzők -12 óra 55-től-, majd pedig a Gasztroangyal -17 órai kezdettel- ad betekintést a magyar konyhaművészet izgalmas világába

Magyar viszonylatban inkább a szappanoperákhoz hasonlító főzőműsorok nyertek teret, ahol nem csak az érdekes, hogy miként birkózik meg a feladattal, az esti vacsora elkészítésével a vendéglátó –aki minden esetben egy híres, ismert személy–, hanem legalább ennyire érdekes az is, hogy bepillantást nyerhessünk az otthonába, a hétköznapjaiba. Nem véletlen, hogy mind az RTL Klub –Vacsoracsata néven–, mind a TV2 –Hal a tortán címmel– megalkotta a saját műsorát (nagyon hasonló szerkezettel), ahol az öt szereplő közül mindig más látja vendégül a csapatot, hétfőtől péntekig, és pontozzák egymás teljesítményét a résztvevők.

A TV2 most a népszerű gasztro-reality műsora, a Hal a tortán megújítása mellett döntött. A hétköznap esténként, főműsor időben, 20 óra 10 perctől látható új részekben Kovács Lázár –Lázár Chef– teszteli a vacsorát főzők tudását, és a sztárvendégek a „vizsga” eredményeként kapnak alapanyagot. Mi ebben az izgalmas? Például az, hogy akinek gyengén sikerül a vizsgája, az egy nagyon nehéz ételsor alapanyagait fogja megkapni, azaz minden tudására szükség lesz –sőt, lehet, hogy még annál is többre–, hogy ehető végeredményt tudjon prezentálni estére. Itt olyan nehezítések is lehetnek, hogy szumóruhában kell főzni vagy éppen egy óriási fakanállal keverni az ételeket. A pontozás is nyíltan, egymás előtt fog megtörténni és maga a mester, Kovács Lázár is beszáll az értékelésbe. Az új műsornak új cím is dukál, így ezentúl a Hal a tortán – A küldetést keressék a műsorajánlóban.

A Hal a tortán korábbi adásait most kódolatlanul nézhetik meg a mindigTV felhasználók a SuperTV2-n, hiszen a csatorna egészen április 11-ig bárki számára elérhető, és egyes adások vissza is nézhetőek a mindigTV App Super TV2 videotékájából. Hát nem szuper?

Liptai Claudia és Tilla egymással fog megküzdeni a műsorban. (Fotó: 24.hu) Liptai Claudia és Tilla egymással fog megküzdeni a műsorban. (Fotó: 24.hu)
Oldal tetejére