Dekóder / CI+ modul

mindigTV

A hagyományos, katódsugaras tévékészülékek önmagukban nem alkalmasak a mindigTV vételére. A digitális adások vételéhez egy dekóder (jelátalakító készülék) szükséges, melyet az antenna és a televíziókészülék közé kell csatlakoztatni.

Egy dekóder (DVB-T MPEG-4 HD) segítségével a hagyományos tévékészülék is alkalmassá tehető a műsorok vételére, nem szükséges új televízió beszerzése. Régebbi típusú, MPEG-2 tunert tartalmazó laposképernyős tévékészülékekhez szintén szükség van egy MPEG-4 HD dekóderre.

A dekódereket a TV készülék alapsávi video és audio bemenetére kell csatlakoztatni (RCA bemenet vagy Euroscart bemenet vagy HDMI bemenet). A – tipikusan nagyon régi – TV készülékek egy kis százaléka nem rendelkezik alapsávi video és audio bemenetekkel. Az ilyen esetekben olyan dekódert kell használni, amely rendelkezik beépített RF modulátorral (például de a teljesség igénye nélkül: Wayteq HD95RF, Strong SRT 8106, Columbia T-HD 2500CX Plus, Pelso T-HD 2500 CX), vagy különálló külső RF modulátor használata szükséges és az RF- modulátort kell a TV készülék antennabemenetére csatlakoztatni.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók a vásárlás helyén könnyen megtalálhassák a mindigTV adások vételére alkalmas vevőberendezéseket, kialakítottuk a mindigTV matricarendszert. A matrica a csomagoláson, illetve a vevőtájékoztatón található, de a Hivatalos mindigTV Üzletek eladói is tudnak tájékoztatást adni a matricás készülékekről.


mindigTV PRÉMIUM

2020. szeptember 6-tól az előfizetéses mindigTV PRÉMIUM szolgáltatás csatornáit DVB-T2 adásmódban, HEVC* (H.265) kódolással sugározzuk. A szolgáltatás használatához DVB-T2 + HEVC képes televíziókészülékkel kell rendelkeznie. Amennyiben készüléke nem alkalmas a szolgáltatás vételére, megfelelő dekóder (Prime DTT-901) vásárlására van szükség.

A CI+ modul kódolt földfelszíni digitális adások vételére alkalmas eszközök közül a lehető legkényelmesebb megoldás.

Amennyiben CI+ foglalatos televízió készülékében van beépített DVB-T2 tuner, illetve kezeli a HEVC (H.265) videótömörítési szabványt, abban az esetben CI+ modulra van szüksége. A készülékben integrált Conax chip található, külön smart kártya nem szükséges.

További információ: www.mindigtv.hu/premium

Az ingyenes mindigTV csatornák vételéhez nincs szükség CA modulra.

*A HEVC (High Efficiency Video Coding ) vagyis a H.265 kódolás egy magas hatásfokú videótömörítési eljárás, mely az előző rendszerünkben alkalmazott H.264 utódja. Ez az új eljárás ötvözi az eredeti és a fejlett technológiákat, jelentősen javítja a kódolási minőséget.

Oldal tetejére