EU Roaming díjszabás változások

Összefoglaló az EU Roaming díjszabás változásairól Lakossági Ügyfelek részére

Érvényes: 2016.04.30-tól


1. A MinDig TV Mobil csomagok egységes, minden előfizetésére vonatkozó EU Roaming tarifái

A MinDig TV Mobilt a Netfone Telecom Távközlési és Szolgáltató Kft. ( 4400 Nyíregyháza, Tiszavasvári út 35/a; Adószám: 24144094-2-15; Cégjegyzékszám: 15-09-079988 ) nyújtja a továbbiakban, mint Szolgáltató.

A MinDig TV Mobil csomagok keretein belül jelentősen csökkentek az Európai Unió tagországaira érvényes roaming díjak, mely változás minden Előfizetőre egységesen érvényes:

EU roaming hívásindítás díja: A mindenkori belföldi normál hívású tarifájának díja* + bruttó 19 Ft
EU roaming hívásfogadás díja: 0 Ft
EU roaming SMS küldés díja: A mindenkori belföldi normál hívású tarifájának díja* + bruttó 7,6 Ft
EU roaming adathasználat díja: Bruttó 19 Ft/MB

*Kedvezményes irányú hívások esetén (pl. zárt csoport 0 Ft) is a belföldi normál mobil/vezetékes irányú díj kerül kiszámlázásra.


2. EU Roaming Hang- és Adatopciók

Azok a MinDig TV Mobil csomagokat igénybe vevő Ügyfelek, akik életvitelszerűen Magyarországon tartózkodnak, és az EU tagországaiban veszik igénybe a szolgáltatást, új opciók közül választhatnak a hangszolgáltatásra és az internet használatra vonatkozóan egyaránt.

Életvitelszerűség jelentése

A Szolgáltató EU Roaming Hívás- és Adatopció szolgáltatása kizárólag az arányos utazási célú felhasználás szabályainak betartása mellett, természetes személy felhasználók személyes hírközlési igényeinek kielégítésére használható (magán utazások céljára), azaz a Szolgáltató EU Roaming Hívás- és Adatopció életvitelszerű magyarországi tartózkodás esetén, utazások során vehető igénybe. Nem rendeltetésszerű használat esetén, a Szolgáltató előzetes értesítést követően a roaming szolgáltatást adott előfizetés tekintetében törölheti.

EU Roaming Hívásopció

Bruttó 500 Ft-os havidíj ellenében EU roaming hanghívása esetén bármely hazai normál díjazású mobil vagy vezetékes számot hazai tarifacsomagja szerinti belföldi normál vezetékes/mobil irányra vonatkozó díjjal hívhat az EU országain belülről.

A bruttó 500 Ft-os opciós díj 12 hónapos hűségidő vállalásával értendő, de a hűség legkésőbb 2017. július 1-ig tart. 2017. július 1-e után az uniós szabályozásnak megfelelően az EU-n belüli hívás díjak megegyeznek majd a belföldi hívás díjakkal. Az erre vonatkozó pontos szabályozás 2017 tavaszára várható.


Csoporton belüli hívás

Figyelem! Ha CUG opció keretében, azaz csoporton belüli számot hív, és azt az irányt a tarifacsomagjában alapértelmezetten belföldön kedvezményesen hívja,
az EU roamingban ez nem kedvezményes hívásként, hanem a belföldi normál vezetékes/mobil irányra vonatkozó tarifa szerint kerül kiszámlázásra!

Korlátlan csomag

Korlátlan csomag esetén az opciós havidíj nem korlátlan, hanem 500 perc/hó ingyenes beszélgetést tartalmaz, 500 perc felett minden perc bruttó 19 Ft-tal kerül kiszámlázásra.


Hívásfogadás

Az EU tagországaiban a fogadott hívás díja az összes MinDig TV Mobil díjcsomag esetén 0 Ft-ra módosult.

Abban az esetben, ha nem rendeli meg a bruttó 500 Ft-os EU Roaming Hívásopciót a mindenkori tarifacsomagjában szereplő belföldi normál vezetékes/mobil hívásirányú díjtétel+ bruttó 19 Ft/perc kerül kiszámlázásra.

A számlázási egység megegyezik a belföldi előfizetési tarifájában szereplő számlázási egységgel, azaz ha Ön másodperc alapú csomagban van, akkor másodperc alapon fizeti a roaming díját is, ha pedig perc alapú csomagban van, akkor perc alapon kerül kiszámlázásra a roaming hívásdíja.


Összefoglaló táblázat:

EU roaming hanghívás nem korlátlan díjcsomagok esetén Hívásfogadás: 0 Ft
Hívásindítás opciós díj nélkül: A mindenkori belföldi normál hívású tarifájának díja* + bruttó 19 Ft
Hívásindítás bruttó 500 Ft opció megfizetésével (12 havi opciós hűség mellett): A mindenkori belföldi normál hívású tarifájának díja*
EU Roaming hanghívás Korlátlan csomagok esetén Hívásindítás opciós díj nélkül: Bruttó 19 Ft/perc
Hívásindítás bruttó 500 Ft opció megfizetésével (12 havi opciós hűség mellett): Havi 500 percig 0 Ft, a felett bruttó 19 Ft/perc

* A kedvezményes irányú hívások esetén (pl. zárt csoport 0 Ft) is a belföldi normál mobil/vezetékes irányú díj kerül kiszámlázásra.


Példák:

Bruttó díjak 500 Ft-os Opcióval Opció nélkül
Mobil Mini 35 Ft 35+19 = 54 Ft
Mobil 1000 8 Ft 8+19 = 27 Ft
Mobil Korlátlan 500 percig 0 Ft, utána 19 Ft 19 Ft
Mobil Dupla 28 Ft 28+19 = 47 Ft

A fenti szabály minden régi és új tarifacsomagra egyaránt vonatkozik!

A Roaming szolgáltatás bekapcsolásánál a hang- és az adatroaming aktiválása külön történik. Alapesetben csak a hang szolgáltatás aktív, az adat nem kerül aktiválásra. Az adatroaming szolgáltatást külön kérésre, vagy roaming adatopció vásárlása esetén kapcsoljuk be.


EU Roaming Adatopció

A MinDig TV Mobil csomag Előfizetőjeként igénybe vehet 500 MB havi EU Roaming Adatopciót bruttó 1990 Ft-ért.
Az Adatopció aktiválása az első Magyarország határán kívül, idegen szolgáltató hálózatára történő csatlakozáskor történik és 30 naptári napig érvényes.
Ügyfelünk az adatkeret 80%-os és 100%-os felhasználásánál SMS értesítést kap.

Az 500 MB elérését követően az adatforgalmazás nem kerül leállításra, hanem az 500 MB fölötti adatmennyiség bruttó 19 Ft/MB díjon kerül kiszámlázásra.
Erre fokozott figyelmet szükséges fordítani!
Természetesen az adatjegy 30 napon belül újra aktiválható a Netfone Telecom ügyfélszolgálatán e-mailben (ugyfelszolgalat@netfone.hu) vagy telefonon (1250).

  • Amennyiben az újra aktiválás még az előző 500 MB-os adatkeret teljes felhasználása előtt történik, úgy a fel nem használt adatmennyiség törlődik, és elkezdődik az új 500 MB-os keret használata;
  • Amennyiben az újra aktiválás az előző 500 MB-os adatkeret teljes felhasználása után történik, úgy az új adatkeret aktiválásáig eltelt köztes időszakban a felhasznált adatmennyiség bruttó 19 Ft/MB áron kiszámlázásra kerül.

Az Adatopció az igénylést követően mindaddig aktív, míg annak törlését nem kéri. Ez azt jelenti, hogy az utolsó kiszámlázott roaming adatjegy élesítését követő 30 nap után –amennyiben az EU valamely országában újra elkezdi használni az internetet – a bruttó 1990 Ft-os díj kiszámlázásra kerül és elindul egy újabb 30 napos ciklus.

Figyelem! Az okostelefonok beállítása szerint az Ön aktív jóváhagyása nélkül is kezdeményezhetnek adathasználatot.

Amennyiben nem vásárol adatjegy opciót és be van kapcsolva az adatroaming szolgáltatása, akkor bruttó 19 Ft/MB-os díjon tud internetezni.

Reméljük, ezen változások hozzásegítik Önt, hogy szolgáltatásunkat korlátozás nélkül élvezhesse az Európai Unió teljes területén!


Oldal tetejére