Szolgáltatás információk

Lakossági MinDig TV Extra MobilNet előfizetés tudnivalók

Mobil internet szolgáltatás segítségével vezeték nélkül is, széles sávon kapcsolódhat az internetre szerte az országban.

Szolgáltatási területekről az alábbi itt tájékozódhat >>


A szolgáltatás előnyei

 • Mobilitás: belföldön a rádiós lefedettség függvényében az ország szinte teljes területén kapcsolódhat az internetre*
 • Hűségidő nélkül is rendelhető.
 • Gyors sebesség: a vezetékes internet sebességéhez hasonló a HSDPA* és HSPA** szolgáltatással lefedett területeken
 • Különböző akciós ajánlatainkkal megtalálhatja az Önnek leginkább megfelelő megoldást és a szolgáltatáshoz szükséges modemet is megkaphatja.

Választható csomagok
 • 1 és 2 GB adat tartalmú csomagot levelezéshez, kisebb csatolmányok küldéséhez, fogadásához és napi néhány oldal látogatásához ajánljuk
 • 3 GB adat tartalmú csomagot rendszeres, naponta többszöri böngészés, nagyobb levélforgalom eseté ajánljuk
 • 8 GB adat tartalmú csomagot nagyobb csatolmányok küldéséhez és fogadáshoz, valamint kisebb mennyiségű letöltéshez ajánljuk
 • 12 és 20 GB adat tartalmú csomagok tabletek és számítógépek adatkapcsolati igényének kiszolgálására alkalmas. rendszeres internetezéshez, munkához biztosít egész hónapra szükséges adatmennyiséget. (Ezek a csomagok november 1-től elérhetők.)


Mire van szükség a szolgáltatás igénybevételéhez?


A szolgáltatás igénybevételéhez, az előfizetés mellett egy úgynevezett stick-re, azaz szélessávú USB modemre illetve olyan eszközre (például tablet, laptop), mely tartalmazza a mobil hálózati kapcsolathoz szükséges modemet. Amennyiben USB modemre szüksége van, az a MinDig TV Extrától is beszerezhető.

A szolgáltatás megrendelésére igény leadható ügyfélszolgálati irodáinkban, telefonon keresztül a 1211-en, illetve a honlapunkon.


Technikai háttér

A *HSDPA (mozaikszó az angol High-Speed Downlink Packet Access kifejezésből, tükörfordításban „nagysebességű csomagletöltési hozzáférés”) harmadik generációs (de mivel 3G technológián alapul, ezért három és feledik vagy 3.5G-nek is nevezett) mobilkommunikációs protokoll, melyet előszeretettel használnak világszerte mobil internet illetve egyéb nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások kiszolgálására. Feltöltésbeli megfelelője a HSUPA. A HSDPA a használt eszközöktől függően 1,8-3,6-7,2-14,4 Mbit/s maximális letöltési sebességű adatátvitelre képes. A maximális letöltési sebesség több mint az alkalmazás által elérhető sebesség, tehát amit a végfelhasználó érzékel. A szemléltetés kedvéért: a 7,2 Mbps-es sebességet a felhasználó FTP szinten körülbelül 6 Mbps-os sebességként fogja érzékelni, ha közel ideális a rádiós környezet.

A **HSPA

A letöltés sebességét több tényező befolyásolja:

 • Bázisállomás konfigurációja, átviteli kapacitása
 • Rádiós környezet minősége ( interferencia, jel-zaj viszony, stb. )
 • Felhasználók száma az adott cellában
 • Felhasználó által használt eszköz típusa
 • Felhasználó távolsága az adótoronytól, illetve a felhasználó sebessége ( áll, vagy mozgásban van a mobil terminál )

Az Antenna Hungária Zrt. a Netfone Telecom Kft. mobil hang- és adatszolgáltatását tartós közvetítői szerződés keretében, megbízottként értékesíti. A szolgáltatást teljes körűen a Netfone Telecom Kft. nyújtja. A szolgáltatás igénybevételére, feltételeire, valamint az előfizetőket megillető jogokra és az őket terhelő kötelezettségekre vonatkozóan a Netfone Telecom Kft. általános szerződési feltételei (ÁSZF) az irányadók.

Az adat szolgáltatás le és feltöltésre vonatkozó részletes információk, Mobil Internet szolgáltatásra vonatkozóan a Netfone Telecom ÁSZF 1/c 1.3 pontja, míg a Mobil Hang szolgáltatás mellett igénybe vett mobil adat opcióra vonatkozó részletes információkat a Netfone Telecom ÁSZF 1 a 2.3 pontja tartalmazza. Garantált le- és feltöltési sebesség a Netfone Telecom ÁSZF 1/A 3.2.3 pontjában meghatározottak szerint 0/0 Mbit/ Szolgáltatásunk a Vodafone magyarországi hálózata által lefedett területeken érhető el.


Oldal tetejére