• 2018. szeptember 19.
Nincs annál kényelmetlenebb helyzet, mint amikor egy fasírtban lévő házaspár kénytelen közös laktérben élni.
  • 2018. szeptember 17.

Számos történet visszatérő motívuma, hogy az ember saját maga elől, a múltja elől menekül, de az mindig utoléri őt. De mi van akkor, ha valaki a jövője elől futna el?
  • 2018. szeptember 13.

A vulkánok kitörését még napjainkban sem tudják pontosan előre jelezni, ki tudja, hogy az ókorban mennyire sejthették előre a természeti katasztrófákat.
  • 2018. szeptember 12.
Köztudott, hogy egy átlagos ember az agyi kapacitásnak csak egy igen kis részét tudja kihasználni.
  • 2018. szeptember 9.
Pompeii romjai az ókori élet egészen különleges lenyomata – vulkáni hamu által megőrözött pillanatképe -, mely sok érdekes részletet közöl a ma embere számára.

Visszaszámlálás indul - az Űrcowbolyok a Film+ műsorában

  • 2018. február 22.


Nagy az érdeklődés a világűr titkai iránt, ismét sokan vágynak a nagy feketeség meghódítására. Ma már az sem irreális, hogy egy idős ember is feljusson a kozmoszba, de az Űrcowbolyok főhősei a legkevésbé sem szimpla nyugdíjasok.

 Kép forrása: https://www.senscritique.com/ Kép forrása: https://www.senscritique.com/

1958-at írunk, az amerikai légierő parancsnoksága kiválasztotta azt a négy embert, akit a legjobbnak, a legrátermettebbnek tartanak az első űrutazás végre hajtására.

Ember még nem járt a világűrben, aki az első lesz, az örökre beírja a nevét az emberiség történetébe. Ehhez képest nem kis csalódás, hogy végül egy majmot küldenek fel a teszt repülésre.

Négy évtized múlva azonban, egy váratlan esemény miatt újra szolgálatba kell lépniük.

Ez a váratlan esemény egészen pontosan egy irányíthatatlanná vált orosz műhold, mely a Föld felé száguld éppen.

A régi társaságból csak az egyik személyt, Frank-et, akarják megbízni a feladattal, de ő ragaszkodik a csapat többi tagjához is. Ez egy olyan lehetőség, amely talán kárpótolni tudja a fiúkat a régi csalódásért, értelmet adva az akkor végig csinált kiképzésnek, miközben hősökké válhatnak, mint a földi élet megmentői. Ennél többet senki sem kívánhat magának, bár az is biztos, hogy a végrehajtás nem lesz egyszerű, kell majd hozzá bátorság, és sejthető, hogy a kis csapat minden egyes tagja ki fogja venni a maga részét a megoldásból.

Az űr mentőakció megindul és kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland és James Garner által alakított, reaktivált csapat.

Az Űrcowboyok című filmet február 25.-kén, vasárnap, 18 óra 35 perces kezdéssel nézhetik meg a Film+ műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Alapcsomagjában.

Oldal tetejére