• 2018. szeptember 19.
Nincs annál kényelmetlenebb helyzet, mint amikor egy fasírtban lévő házaspár kénytelen közös laktérben élni.
  • 2018. szeptember 17.

Számos történet visszatérő motívuma, hogy az ember saját maga elől, a múltja elől menekül, de az mindig utoléri őt. De mi van akkor, ha valaki a jövője elől futna el?
  • 2018. szeptember 13.

A vulkánok kitörését még napjainkban sem tudják pontosan előre jelezni, ki tudja, hogy az ókorban mennyire sejthették előre a természeti katasztrófákat.
  • 2018. szeptember 12.
Köztudott, hogy egy átlagos ember az agyi kapacitásnak csak egy igen kis részét tudja kihasználni.
  • 2018. szeptember 9.
Pompeii romjai az ókori élet egészen különleges lenyomata – vulkáni hamu által megőrözött pillanatképe -, mely sok érdekes részletet közöl a ma embere számára.

Világvége vagy Isten háta mögött? – a Halálkanyar című film az AMC műsorában

  • 2018. február 19.


Oliver Stone filmrendező neve jól cseng a mozifilmek szerelmeseinek a körében, neve önmagában is garancia egy jó filmre, csakúgy, mint Sean Penn-é. Lássuk, mire mentek együtt.

 Kép forrása: http://www.lospettacolo.it/ Kép forrása: http://www.lospettacolo.it/

A Halálkanyar című film szereposztása igen vonzó, hiszen a már említett Sean Penn mellett Billy Bob Thornton, Jennifer Lopez, Jon Voight, Nick Nolte, Joaquin Phoenix, Claire Danes, Liv Tyler neve is olvasható a stáblistán.

Az pedig csak tovább fokozza az érdeklődésünket, ha azt olvassuk, hogy a történet főszereplője Bobby Cooper – Sean Penn alakításában – egy véletlen folytán betér egy poros kisvárosba, ahol csupa furcsa, elvarázsolt figurába botlik.

Bobby barátunk sem egyszerű eset. Elég régóta tartozik gengsztereknek, akik már két ujját is levágták, hogy felgyorsítsák a pénz behajtását. Bobby éppen azért kelt útra, hogy rendezze az adósságát, de pechére útközben az autója lerobbant, így tért be Superiorba, ahol pedig nem szándékozott megpihenni.

Innentől az események egészen szürreális irányba kezdenek el haladni. Bobby lassan mindenkivel összevesz, aki a kis településen él, miközben többen megbízásokkal is megkeresik. Bobby számra pedig egyre kevésbé látható, hogy fog innen valaha is kijutni.

Amikor a pénze is megsemmisül, amivel a gengsztereket szerette volna kifizetni, egyértelmű lesz a számára, hogy neki már minden mindegy, csak az a fontos, hogy ebből az elátkozott városból élve jusson ki és lehetőleg minél hamarabb.

A film végét nem árulhatom, de azt megígérhetem, hogy lesz sok meglepő fordulat és a történet vége sem hétköznapi.

A Halálkanyar című filmet február 20-án, kedden, 22 órai kezdéssel az AMC műsorában tekinthetik meg, mely elérhető a MinDig TV Extra Alapcsomagjában.

Oldal tetejére