• 2018. november 13.
Az ember már régóta fantaziál a világűr teljes meghódításáról, és addig is, amíg ez nem lesz valóság, regényekben és filmekben meséli el, hogy milyenek képzeli az űrjövőt.
  • 2018. november 12.

A hatalmas perzsa hadsereg és a görög városállamok maroknyi harcosa közötti ádáz csatákat több mozi- és tévéfilm is feldolgozta már.
  • 2018. november 8.
A magyar mozi és tévénézők egyik nagy kedvence volt az 1970-es években a Magas szőke férfi felemás cipőben című francia filmvígjáték, Pierre Richarddal a főszerepben.
  • 2018. november 5.
Sokan szeretnének sztárrá válni, de a legtöbben már az út elején feladják a küzdelmet, amikor rájönnek, hogy egy nagyon kemény kihívás vár rájuk.
  • 2018. október 31.
Vannak történetek, amelyeket már csak azért is szívesen néz meg az ember, mert olyan környezetben játszódnak, amelyet ritkán láthatunk.

Pénz, hatalom, gyűlölet – A karvaly csendje a Filmbox műsorában

  • 2018. június 4.


Európa nyugati felének 20. századi történelmét mindenhol a nagy vagyont és befolyást megszerző családok határozták meg.

Kép forrása:  www.port.hu Kép forrása: www.port.hu

Minden egyes városnak és kisebb településnek is meg volt a befolyásos, olykor több generáció óta a közéletben meghatározó szerepet betöltő famíliája. Aki ide született, az alapnak számító jólét mellé olyan kötelezettségeket is kapott, mint a család társadalmi státuszának a megőrzése, tovább öregbítése és a családi vagyon megőrzése, de még inkább gyarapítása.
A szépnek tűnő felszín alatt pedig jellemzően elképesztő indulatok tudnak forrni. Ezeket a családokat támadja a környezete, de még ennél is nagyobb veszélyt jelent rájuk a belső viszály, a leszármazottak közötti jogos vagy vélt ellentétek.
A karvaly csendje is két ilyen jelentős befolyással bíró család életébe nyújt bepillantást. Az egyikük Bordeaux egyik meghatározó napilapjának a tulajdonosa, így igen nagy rálátással és beleszólási lehetőséggel rendelkeznek a városban.
Most éppen generációváltás van a lap vezetésében, de ennek tragikus oka van: a két alapító, a szülők tragikus halála, mely után a gyermekeiknek kell átvenniük a lap vezetését.
A család múltjára sok titok vetül és az egyik gyermek úgy érzi, hogy végre lehetősége lesz arra, hogy végére járjon családtagjai tragikus halálának.
Ennek során pedig újabb ellenségeket fog magának szerezni, miközben az sem biztos, hogy örülni fog annak, ami esetleg napvilágra kerül.
A karvaly csendje aktuális epizódjait június 5-én, kedden, 21 órától nézhetik meg a Filmbox műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Családi csomagjában.

Oldal tetejére
});