• 2020. szeptember 24.
Az idilli táj sajnos nem garancia arra, hogy a bűn elkerüljön egy települést.
  • 2020. szeptember 21.
Még a legnehezebb felfogású diák is sikeres lesz, ha elég sokat foglalkoznak vele.
  • 2020. szeptember 17.
Ha valaki barlangtúrára indul, akkor jó, ha néhány szabályt betart.
  • 2020. szeptember 14.
Egy étterem konyhájában állandóan nagy a sürgés-forgás, mindig történik valami.
  • 2020. szeptember 10.
Bűnesetek mindenhol történnek, még Oxfordban is.

Hosszú szolgálat - A kétszáz éves ember című film a Story4 műsorában

  • 2020. május 20.

Egyre több területen használunk robotokat, de alkalmazásuk új kérdéseket vethet fel.

kép forrása: www.rottentomatoes.com/ kép forrása: www.rottentomatoes.com/

Néha az ember úgy érzi, mintha csak egy robotként tenné a dolgát. Ez számunkra nem kellemes érzés, viszont minden gond nélkül elfogadjuk, ha bármilyen eszköz kiszolgál bennünket, könnyebbé teszi az életünket.
Arra nem is gondolunk, hogy mit érezhet egy robot, miközben dolgozik. Ebben a történetben egy családi robot, amelyet azzal a céllal vásároltak meg, hogy elvégezze a legegyszerűbb feladatokat, idővel a család napi életének egyre fontosabb tagja lesz. Kiderül, hogy ez a szerkezet képes megkedvelni a számára szimpatikus embereket és sokkal összetettebb feladatok elvégzésére is alkalmas, mint a cipőpucolás vagy a tea szervírozása. Robotunk egyre több emberi szokást vesz fel és ezt egyáltalán nem bánja. Céljai vannak, melyek eléréséért töretlenül harcol és a családnál eltöltött kétszáz éves szolgálata alatt sok mindent megtapasztal, fontos dolgokat ért meg. Robin Williams pedig még egy nagyon fontos elemet tett hozzá a szerepéhez, a humort, amely nagyon fontos jellemzője az embernek, és most már az általa megformált robotnak is.

A kétszáz éves ember című filmet május 24-én, vasárnap, 17 óra 50 perces kezdéssel nézhetik meg a Story4 műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Családi csomagjában.

Oldal tetejére