• 2020. március 26.
Egy királyi családba beházasodni pont annyira lehet vonzó, mint ijesztő is.
  • 2020. március 23.
A túl jól hangzó ajánlatok gyakran okoznak csalódást.
  • 2020. március 23.
Újra elérhetővé teszi oktatási célú saját gyártású műsorait a Spektrum.
  • 2020. március 19.
Vannak, akik jobban érzik magukat a természetben, mint egy városban.
  • 2020. március 18.
2020. március 18-tól egészen április 14-ig a MinDig TV Extra Családi és Alapcsomagjának felhasználói is hozzáférhetnek a Filmbox Premium műsoraihoz.

Gigantikus csodák –a Különleges építmények: Beluga XL a National Geographic műsorában

  • 2020. február 17.

Vannak kecses repülőgépek és vannak hatalmas óriások, melyekkel kapcsolatban minden alkalommal elcsodálkozik az ember, hogy képesek a levegőbe emelkedni.

Kép forrása: https://www.airbus.com/ Kép forrása: https://www.airbus.com/

A repülőgépipar egyik meghatározó vállalata az európai Airbus, melynek gyárai a kontinens különböző részein vannak elhelyezve. Egyes üzemek csak alkatrészeket állítanak elő, másokban a repülőgépek végszerelése folyik. Közöttük pedig speciális, egyedi kialakítású repülőgépekkel oldják meg a részegységek szállítását. Hatalmas törzselemek, szárnyak kerülnek a bálna méretű gépek „gyomrába”, így a formájuk is eltér a megszokottól.
Az Airbus légiflottájának legújabb tagja a Beluga XL-re keresztelt teherhordó óriás, melyet az Airbus A330-es típusból fejlesztettek ki és nemcsak az alakjában, de festésével is a névadójára utal.
Fantasztikus felvételekkel mutatja be a Nat GEO TV a Beluga XL repülőgépet. A Különleges építmények: Beluga XL című műsort február 17-én, hétfőn, 21 órai kezdéssel nézhetik meg a National Geographic műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra alapcsomagjában.

Oldal tetejére