• 2019. augusztus 19.
Nincs annál rettenetesebb, mint ártatlanul börtönbe kerülni. Talán csak az, ha mindezt az a személy okozza, akit addig a legjobban szerettünk.

  • 2019. augusztus 15.
Meglepő a vámpíros történetek hatalmas sikere a fiatalok körében.
  • 2019. augusztus 15.


Nincs annál rettenetesebb, mint ártatlanul börtönbe kerülni. Talán csak az, ha mindezt az a személy okozza, akit addig a legjobban szerettünk.
  • 2019. augusztus 12.
Ha valaki minden részletében odafigyel a külsejére, akkor számára kiemelten fontos, hogy milyennek látják a többiek.
  • 2019. augusztus 8.
Vannak, akiknek az élet már az első pillanattól sok nehézséget tartogat.

Eljött a kánaán az angol humor kedvelőinek

  • 2016. augusztus 1.

Egyáltalán nem merném azt írni, hogy az RTL+ egy szűkebb rétegnek akarna kedvezni akkor, amikor a hétköznap esti műsorsávjában az angol humort helyezi a középpontba. Hazánkban igen széles bázisú, értő közönsége van a britek egyedi világlátásán alapuló humoros műsorainak.

Kép forrása : comment.blog.hu Kép forrása : comment.blog.hu

Egyáltalán nem merném azt írni, hogy az RTL+ egy szűkebb rétegnek akarna kedvezni akkor, amikor a hétköznap esti műsorsávjában az angol humort helyezi a középpontba. Hazánkban igen széles bázisú, értő közönsége van a britek egyedi világlátásán alapuló humoros műsorainak. Benny Hill vicces jelenetei például közel fél évszázada rendszeresen láthatóak nálunk is, számos követője is akadt –például Gálvölgyi János vagy Tahi Tóth László személyében-, akik hasonló stílusú paródiákkal jelentek meg az akkori fő csatornán, tovább mélyítve a kötődést ehhez a gondolatvilághoz. Benny Hill talán annak is köszönhette a sikerét, hogy a némafilmek burleszkre hajló vonalát vitte tovább, azaz kevés szöveggel –amit így nem kellett fordítani és szinkronizálni-, viszont annál több karikírozott mozgással játszotta el a történeteit.

Az RTL+ angol szekcióját kora este nem is nyithatja más, mint egy rész a „Benny Hill showból”. A népszerű komikus húsz éven keresztül -1969-től egészen 1989-ig- készítette a műsorát, így jó pár epizód készült el belőle. Utána a második világháború idején játszódó „Halló, halló” című sorozat egyik epizódja következik. Itt a komikus szituáció abból következik, hogy a történet főszereplője –René, egy párizsi kis kávézó tulajdonosa- folyamatosan kisebb szívességeket kér és kap a megszálló németektől, mert másképp nem tudna megélni. Igen ám, de Renében megszólal a hazafi is, és az ellenállásnak nyújtott segítség komoly egyeztetést igényel, nehogy feltűnjön a kettős játék a németeknek.

És az angol áradat még messze nem ért véget! Mi más is következhetne, mint a magyar nézők „lieblingje”, a „Csengetett, Mylord?”. Ez pontosan az a sorozat, amelyet akárhányszor leadhatnak, mert mindig szívesen nézi meg az ember. Megunhatatlan poénokkal, nagyszerű karakterekkel, és az ember mindig meglát benne valami apró finomságot, amit korábban nem vett észre.

Ezt követően jöjjön még egy „Benny Hill Show”, hiszen az öreg mókamester kifogyhatatlan a helyzetkomikumokból. A sormintát majd a „Csengetett, Mylord?” fogja zárni (a tévéműsor szerint megismétlik az este korábban már leadott részt), de előtte még a szintén klasszikusnak számító „Waczak Szálló” vendégei lehetünk. A sorozat valós élményen alapul és az angol vendéglátás akkor –nem éppen vendégbarát- világát igyekezett görbe tükrön keresztül bemutatni. A sorozat egyik alkotója és főszereplője, John Cleese a legendás Monty Pyton csoport tagja volt. Egy alkalommal a csapat tagjai egy Torbay-i szállodában –a Gleneagles Hotelben- laktak, és az itt szerzett élményeik adták az alapját a sorozat megalkotásának. Bár a sorozat csak két évadot és 12 részt ért meg, napjainkig tartó kultusza van. Hatását mutatja, hogy Amerikában három alkalommal is megpróbálták adaptálni a témát és több más –hasonló környezetben játszódó- sorozatról is úgy tartják, hogy az ihletője volt.

Az RTL+ műsora elérhető a MinDig TV Extra Családi csomagjában.


Oldal tetejére