• 2018. december 17.
Bőven van mit elmesélni a fehér ember és az indiánok közötti kegyetlen harcokról, amely regényekben és filmekben sokszor romantikusabb, mint a valóságban volt.
  • 2018. december 12.
Sandokan talán közelebb áll mentalitásában a kalózokhoz, mint az európai szabadságharcosokhoz, de célja ugyanaz: elkergetni az elnyomókat.
  • 2018. december 10.
A magyar tévénézők szeretik az olasz rendőrségi sorozatokat, mert nagyon szép tájakon játszódnak és inkább szórakoztatóak, mint ijesztőek.
  • 2018. december 6.
Rejtő Jenő, azaz P. Howard történeteit szinte mindenki olvasta, ismeri. Ezek az írások egy olyan világot mutatnak meg nekünk, amelyet a legtöbben csak kalandregényekből ismerhetnek
  • 2018. december 3.
Küldemények pontos és megbízható célba juttatása nagy kincs, így mindenki megbecsüli, ha van egy jó futárja.

A Föld napja a Viasat Nature műsorában

  • 2018. április 19.

Minden évben április 22-én ünneplik a Föld napját, melyhez a Viasat Nature adó ebben az évben is csatlakozott.

Ezen a napon a környezetvédelem fontossága kerül a középpontban. Ilyenkor világszerte különféle rendezvényekkel hívják fel erre a fontos célra az emberek figyelmét.
Az 1970-ben indult kezdeményezéshez napjainkra már 193 ország csatlakozott.
Az idei évben az extrém időjárás, a faji sokszínűség, a fajok kihalása illetve a műanyagszennyezés a Föld napjának a témái.
A Viasat Nature Föld napi műsorában az extrém időjárással és annak a bolygónkra gyakorolt hatásával foglalkoznak. Egyre gyakoribbak az extrém időjárási helyzetek, melyeket a tudományos kutatások szerint egyértelműen az emberiség idéz elő.
Nézzük egy kicsit részletsebben az április 22-i műsort:A vulkánok világában Thomas Pfeiffer vulkanológus és csapata izgalmas világ körüli utazásra viszi a nézőket a legaktívabban működő vulkánokhoz, és bepillantást enged a félreértett látnivalók csodálatos világába. A Csavargó Föld - A Föld klímájában azt láthatjuk, hogy a nemrégiben történt változások szélsőséges időjárási eseményeket okoztak: hurrikánokat, tornádókat, hőhullámokat és áradásokat, melyek egyre gyakoribbak és kiszámíthatatlanabbak. A tűzhányók ereje című műsorból megtudhatjuk, hogy egy emberélet alatt kevés nagy vulkánkitörés történik. A Csak régmúlt katasztrófák nyomai filmkockái sejtethetik velünk, hogy mi történhet a jövőben. A változékony Föld című rendkívüli sorozatban vezető természeti katasztrófa szakértők megnevezik a legszélsőségesebb csapásokat, melyek az elmúlt 100000 évben sújtották a földet.

Oldal tetejére
});