• 2021. szeptember 24.
Egy Karib-tengeri sziget, ahová örömmel utazik az ember nyaralni, de nem dolgozni.
  • 2021. szeptember 10.
Összerakni a részleteket
  • 2021. augusztus 30.
Nézz szembe az ismeretlennel! Nézz szembe a hírnévvel! Nézz szembe önmagaddal!
  • 2021. július 22.
A világűr meghódítása egy igen izgalmas időszak volt.

Mindent a szemnek és semmit a szájnak? – a L’ecsó című film a LiChi TV műsorában

  • 2018. február 12.


Miután idén szerdára esik a Valentin-nap, így ezen a héten nem szerelem, hanem Torkos csütörtök lesz. Ínyencek pedig nemcsak az étteremben, hanem a műsorválasztásban is lehetünk.

Kép forrása: http://thecriticalcritics.com/ Kép forrása: http://thecriticalcritics.com/

Ez alkalommal rögtön két jó hírrel kezdhetem a bejegyzést. Az első, hogy egészen február 18-ig minden egyes mindigTV felhasználó korlátlanul érheti el a LiChi TV gasztrocsatorna műsorát.

A második pedig az, hogy ezen a héten – a Torkos csütörtök előtt tisztelegve – négy estén olyan családi filmeket vetít a LiChi TV, melyeknek van valamilyen gasztronómiai kötődésük.

A sort február 15-én a Férjhez mész, mert azt mondtam nyitja, majd jön a L’ecsó, a Bor, mámor, Provance és végül a Kőkemény család.

Két filmnek már a címe is egyértelműen utal arra, hogy bőven lesz benne konyhaművészet.

A L’ecsó nem mai film, hiszen 2007-ben mutatták be, de garantálom, hogy semmit sem veszített az értékéből, ugyanolyan vicces és szórakoztató, mint tíz évvel ezelőtt volt.

Az eredeti címe Ratatouille, ami egy zöldséges étel és olyan nagyjából a franciáknak, mint nekünk a lecsó. Szóval már a magyar címválasztás is zseniális.

A történet főhőse Rémy, a patkány, aki társaival Párizsban él, egy idős hölgy házában. Párizsban még a patkányok is szeretnének jobb ételeket enni (Rémy legalábbis mindenképpen). Rémy példaképe Auguste Gusteau Párizs legjobb és leghíresebb szakácsa.

A történet további részleteit nem árulnám el, nézzék inkább meg csütörtök este a LiChi TV-ben (de annyit elmondhatok, hogy nagyon fordulatos és nem kevésbé izgalmas sztori fog kikeveredni Rémy főzés utáni vágyából).
A LiChi TV az E jelű, országos lefedettségű multiplexen fogható a 49. programhelyen, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a csatornát a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Oldal tetejére