• 2021. december 3.
Mindig szükség van különleges emberekre a rend fenntartásához.
  • 2021. november 30.
Nézd kódolatlanul a TV Paprika műsorát 2021. november 29 és december 12. között.
  • 2021. november 26.
Maradjon a jól megszokott környezet vagy vonzóbbak az új kihívások.
  • 2021. november 23.
2021. november 22 és december 5. között a mindigTV minden használója kódolatlanul érheti el a Discovery Channel műsorát.
  • 2021. november 2.
Amikor a bűnös ítélet nélkül kisétál a tárgyalásról, annál nincs rosszabb érzés.

Jóban rosszban – annyi éven át

  • 2016. január 20.

Még kimondani –leírni– is hihetetlen, de már tizenegy éve követhetjük nyomon Csillagkút és a Csillagvirág klinika lakói és dolgozói életét.

A TV2 saját teleregénye olyan vetélytárs mellé érkezett, mint a konkurencia Barátok köztje –amelynek 1998 ősze óta már közel 8000 epizódját vetítették le az RTL Klubbon–, és olyan klasszikus mintájából táplálkozott, mint a Família Kft. sorozat. Innen visszatekintve megállapíthatjuk, hogy Csillagúton több a rossz, mint a jó, annyi intrika szövi át az itt élő mindennapjait, hogy abból bőven jut új esemény minden egyes részbe. Egyébként 2005. január 23. volt a nagy nap, amikor az első adás képernyőre került a sorozatból. Induláskor tizenhét állandó szereplője volt a teleregénynek (szappanoperának), és talán nem árulunk el nagy titkot, ha megírjuk, hogy a külső felvételeknek Nagykovácsi a helyszíne (ott található az a kastélyépület, amelyik a kórház épülete a sorozatban). Az események középpontjában a Csillagvirág klinika mindennapjai állnak, a bonyodalmakat pedig a tulajdonosi kör és szakmai vezetés eltérő álláspontjai mellett személyes konfliktusok árnyalják.

Aki, akár csak egy rövid időre is kiesik a sorozatból, sokszor igencsak meglepődik a sok változáson. Az évtized során volt, aki hosszú komából tért vissza –dr. Zámori Alexa–, volt akit elraboltak –Pongrácz doktort–, voltak főszereplők, akik börtönbe kerületek a történet részeként –például Pongrácz Barbara–, és sokan távoztak is –ideiglenesen vagy végleg– külföldre.
A nézők kegyeinek elnyeréséért minden hétköznap este komoly harc folyik a két vezető csatorna között. Miként ízlések és pofonok, úgy a szappanoperák iránti szeretett is egyedi, mert ugyanabban a keretben kapunk sok mindenben hasonló, a részletekben azonban nagyon is különböző történeteket. És az már nagyon is személyes, hogy kit melyik történet, mely szereplők karaktere ragad meg annyira, hogy minden hétköznap este odaültesse a képernyő elé, kellemes izgalommal várva az újabb és újabb fordulatokat.

Oldal tetejére