• 2021. május 28.
Ha Emma Thompson és Pierce Brosnan összefog, akkor abból egy jó filmnézés kerekedhet ki.
  • 2021. május 14.
Néha egy munkakapcsolatból szerelem lesz. Veled előfordult már ez?
  • 2021. április 29.
Amikor egy korlátozott képességű csapat zseninek képzeli magát, akkor előfordulnak furcsa helyzetek.
  • 2021. április 2.
Rómeó és Júlia modern története egy kis paradicsomszósszal fűszerezve.

Ép testben, épp életmódmagazint nézek

  • 2016. július 14.

A televíziós csatornák egyik igen népszerű kategóriája az életmódmagazin fogalom alá besorolt tanácsadó, útmutató műsorok.

Kép forrása: borsabox.blog.hu Kép forrása: borsabox.blog.hu

Ép testben, épp életmódmagazint nézek

A televíziós csatornák egyik igen népszerű kategóriája az életmódmagazin fogalom alá besorolt tanácsadó, útmutató műsorok. Az életmód tanácsadás jellemzően a célszemély mindennapi rossz szokásainak megváltoztatásában kíván segítséget nyújtani, hogy csökkentve az ártalmas testi-lelki hatásokat, az egészség, a vitalitás megőrzése és fenntartása irányába tereljék mindazokat, akik nyitottak a változásra és hajlandóak ezért tenni is.

A TV2-ön vasárnap mindjárt két életmód magazinban is belemerülhetünk: délelőtt egy aránylag új kezdeményezés, az „OlimpiÁSZ –a sport mindenkié!” látható. Az OlimpiÁsz apropóját az adja, hogy pillanatokon belül fellobban a láng a riói olimpiai stadionban, azaz megkezdődnek a nyári olimpiai játékok. A műsor a sportoláshoz szeretné közelebb hozni a nézőket –rávenni az aktív sportra azokat, akik eddig lustálkodtak-, mégpedig úgy, hogy bepillantást enged az élsportolók mindennapjaiban. Az egyes adásokban nemcsak a versenyszámokban indulók, de a hozzátartozóik is elmesélik tapasztalataikat, osszák meg velünk gyakorlati tapasztalataikat.

A másik életmódmagazin a TV2-ön a „Több mint TestŐr” címet viseli. Ebben a legkülönbözőbb egészségmegőrző, a megelőző és gyógyító módszerek igen szövevényes és sokszínű világában segítenek tájékozódni a tévénézőknek.

Ha megnézzük a televíziók műsorát, akkor azt látjuk, hogy az életmódmagazin nem hiányozhat egyetlen adó palettájáról sem, még a kisebb, helyi szolgáltatók is kínálnak ilyen műsort a nézőiknek. Ezt nyilván az indokolja, hogy a téma népszerű, sokan és szívesen fogadják a praktikus információkat, de az is fontos, hogy a tévéadók is úgy érezhetik: itt egy igazán fontos témában adhatnak hasznos tanácsokat a nézőiknek.

Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a Duna TV Család-barát műsorát is (amely adásait az M1-en és a Duna World-ön is láthatjuk, ahol most egy best of válogatás megy a sorozat legjobb részeiből). Az RTL Klubbon pedig az EgészségKalauz műsorban láthatunk az egészségünket érintő kérdésekben hasznos tippeket. Ez a műsor szintén vasárnap délelőtt tekinthető meg.

Oldal tetejére