• 2021. szeptember 15.
Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2021. szeptember 19-én (vasárnap) 00:00 és 05:00 között tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása szünetelni fog.  • 2021. szeptember 7.
Bükkösd, Szigetvár
  • 2021. augusztus 9.
Bonyhád, Dunaújváros, Mecseknádasd, Tamási, Uzd, Veszprém, Zirc
  • 2021. július 9.
Szentgotthárd, Kazincbarcika, Sály, Sátoraljaújhely, Tokaj, Zalaegerszeg, Zirc
  • 2021. június 10.
Aggtelek / Perkupa, Domaháza, Felsőgagy, Fony / Boldogkőváralja, Gömörszőlős / Kelemér, Hernádpetri / Pusztaradvány, Kissikátor, Parasznya / Kondó, Szilvásvárad, Vác, Balassagyarmat, Karancs, Nagylóc, Pásztó/Mátraszőlős, Salgótarján, Komádi

Tudományos ismeretterjesztés otthonra a Da Vinci TV-től

  • 2020. április 6.

2020. április 4. és 19. között a mindigTV kínálatában, a mindigTV Extra műsorán pedig egészen április 30-ig kódolatlanul érhető el.

Két hétig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV csatornája a mindigTV több, mint félmillió háztartással rendelkező kínálatában április 4. és 19. között, a mindigTV PRÉMIUM műsorán pedig egészen április 30-ig. A csatorna az általános iskolásoknak az otthontanuláshoz is hasznos segítséget nyújt tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretterjesztő műsorai segítségével.

A berlini központú Da Vinci TV érdekes sorozatokat kínál a kultúra, történelem, matek, alkotás, természettudományok valamint sport és szabadidő kategóriákban.A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat nyújt a gyerekeknek, de az esti programblokkban a felnőtteknek is.

A Da Vinci TV műsorán a kódolatlan időszak alatt többek között speciális programblokkal emlékeznek meg a csatorna névadójáról, Leonardo Da Vinciről. A tudás hősei: Leonardo Da Vinci műsorfolyamban a csatorna legnépszerűbb műsorainak kapcsolódó epizódjait vetítik. A Da Vinci TV-n áprilisban is elérhetők a jól ismert sorozatok, úgy, mint a fizikával foglalkozó Tudomány nagyban, a történelem nagy alakjait viccesen bemutató Történelem másképp vagy az emberi szervezet folyamatait, biológiai érdekességeket ismertető Ikerdokik bevetésen.

A mindigTV nézői feldobhatják az otthoni tanulással töltött időt, és hasznos ismereteket szerezhetnek a Da Vinci tartalmak segítségével a tantermen kívüli távoktatásban. A Da Vinci filozófiája az észrevétlen, szórakoztató tanulás köré épül. A műsorok érthetővé teszik a tudományos elméleteket, felkeltik a kíváncsiságot, és beszélgetésre ösztönözik a családokat. Emellett a televízió mellett a Da Vinci Kids appot is elérhetővé teszik: az alkalmazáson keresztül több mint 2500 díjnyertes, tananyag-alapú videó érhető el különféle témákban, a Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáiig, a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. Az elsősorban 6-12 éves korosztály számára javasolt mozgóképes tartalmak hiánypótlók az ismeretterjesztés területén. Az alkalmazás letöltésekor most mindenki a tanév végéig szóló előfizetést kap, melynek érvényesítéséről szóló útmutató a csatorna Facebook oldalán található.

A felnőtteknek szól a Katalizátor: Kockáztassak? című műsor, mely április 19-én debütál. Lily Serna matematikus, aki bevallottan kockázatkerülő, a döntéseink mögött rejlő matematikát vizsgálja, s azt, mindez hogyan segít az életben előforduló kockázatvállalásoknál.

A kódolatlan időszak alatt további videotár tartalmakat is elérhetővé tesz a MinDigTV. A művészet története, a Nagy álmodozók sorozat a felnőtteket, a Legyek szuper, a Ki lakik itt, a Sziporka Sziszi vagy a Pofonegyszerű pedig a gyerekeket célozza – a fent ismertetett sorozatok mellett.

A csatorna a táblázatban található programhelyen és multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon találhatóak. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Csatorna

Programhely

Multiplex

Da Vinci TV

46

C

A Da Vinci TV élő műsora a DVB-T rendszeren kívül ingyenesen elérhető lesz a mindigTV GO-n is. A mindigTV GO-t keresse a https://tv.mindigo.hu/ weboldalon vagy töltse le a mobil alkalmazást a Google Play vagy az App Store áruházakból.

Az Antenna Hungária fizetős mindigTV PRÉMIUM szolgáltatása megújul. A technológiaváltás március és augusztus között tíz ütemben zajlik. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás.

Felhívjuk Mindig TV nézőink figyelmét, hogy az átmeneti időre kódolatlanul elérhető csatornák sugárzása egyre több adó vételkörzetében DVB-T2 adásmódban történik.Amennyiben nem érhető el a meghirdetett kódolatlan csatorna, a legvalószínűbb ok, hogy vevőkészüléke nem képes a DVB-T2 adások vételére.

Oldal tetejére