Digitális földfelszíni televízió már Nógrád megye túlnyomó részén is. A mai napon elindult a 30. telephelyről, a Karancs csúcsáról a sugárzás

  • 2011. április 22.

Az Antenna Hungária Zrt. a mai napon elindította a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) sugárzást a Karancs csúcsáról, mely Nógrád megye túlnyomó részén biztosítja az ingyenes mindigTV és a további fizetős csatornákat tartalmazó mindigTV Extra szolgáltatások vételét, ezzel a hálózat lakossági lefedettsége meghaladta a 95 százalékot.

Az Antenna Hungária Zrt. a mai napon sikerrel elindította a digitális földfelszíni televíziós sugárzást a nógrádi megyeszékhely mellett található Karancs csúcsáról. A harmincadik telephely üzembe helyezésével a DVB-T hálózat lakossági lefedettsége meghaladta a 95 százalékot. A bővítés Nógrád megye túlnyomó részén biztosítja az ingyenes mindigTV és a fizetős mindigTV PRÉMIUM szolgáltatások vételét, a digitális televíziós szolgáltatások az 55-ös és 62-es csatornákon érhetők el.

A kibocsátott rádióengedély alapján a maximális ERP (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) az „A” multiplex esetében 15,1 kW, a „C” multiplex vonatkozásában pedig 17,4 kW. Az új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a három budapesti és a salgótarjáni adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag azonos frekvencián érhető el (746 MHz és 802 MHz).
A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vétele iránt érdeklődők további tájékozódását szolgálja a www.mindigtv.hu oldalon található lefedettségi adatbázis és nagyítható lefedettségi térkép.

Antenna Hungária Zrt.

A sajtóközlemény teljes egészében letölthető itt.

Oldal tetejére