Dekóder / CA-modul

Dekóder

A hagyományos, katódsugaras tévékészülékek önmagukban nem alkalmasak a MinDig TV vételére. A digitális adások vételéhez egy dekóder (jelátalakító készülék) szükséges, melyet az antenna és a televíziókészülék közé kell csatlakoztatni.

Egy dekóder (DVB-T MPEG-4 HD) segítségével a hagyományos tévékészülék is alkalmassá tehető a műsorok vételére, nem szükséges új televízió beszerzése. Régebbi típusú, MPEG-2 tunert tartalmazó laposképernyős tévékészülékekhez szintén szükség van egy MPEG-4 HD dekóderre.

A dekódereket a TV készülék alapsávi video és audio bemenetére kell csatlakoztatni (RCA bemenet vagy Euroscart bemenet vagy HDMI bemenet). A – tipikusan nagyon régi – TV készülékek egy kis százaléka nem rendelkezik alapsávi video és audio bemenetekkel. Az ilyen esetekben olyan dekódert kell használni, amely rendelkezik beépített RF modulátorral (például de a teljesség igénye nélkül: Wayteq HD95RF, Strong SRT 8106, Columbia T-HD 2500CX Plus, Pelso T-HD 2500 CX), vagy különálló külső RF modulátor használata szükséges és az RF- modulátort kell a TV készülék antennabemenetére csatlakoztatni.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók a vásárlás helyén könnyen megtalálhassák a MinDig TV adások vételére alkalmas vevőberendezéseket, kialakítottuk a MinDig TV matricarendszert. A matrica a csomagoláson, illetve a vevőtájékoztatón található, de a Hivatalos MinDig TV Üzletek eladói is tudnak tájékoztatást adni a matricás készülékekről.

CA-modul

Conax kártya befogadására alkalmas kártyaolvasó eszköz. A kódolt földfelszíni digitális adások vételére alkalmas eszközök közül a lehető legkényelmesebb megoldás.

A kódolt adások - MinDig TV Extra szolgáltatás - vételére Conax CAS7-es kártya leolvasóval ellátott készülékek alkalmasak. Televíziója csak akkor alkalmas kódolt digitális adás vételére, ha rendelkezik kártyaolvasó egységgel is. Ez lehet beépített vagy külső, csatlakoztatható egység. E termékekkel kapcsolatban a híradástechnikai termékeket forgalmazó boltokban lehet felvilágosítást kapni.

Az ingyenes MinDig TV csatornák vételéhez nincs szükség CA modulra.


Oldal tetejére