Környezetvédelem

Az elektromos berendezés nem kerülhet a kukába!

A régi elektronikai berendezések (pl. televíziók) tartalmazhatnak olyan veszélyes összetevőket (pl. higany, ólom), amelyek különleges kezelést igényelnek. Ezért felhívjuk a figyelmét, hogy új berendezés vásárlása esetén a régi, már feleslegessé vált elektronikai berendezését a vásárlás helyszínén visszaveszik, így Önnek nem kell annak elszállításáról gondoskodni, illetve a berendezés kidobásával sem szennyezi a környezetét.

Ezenfelül az elektronikai berendezések értékes összetevői hasznosíthatóak (alumínium, vas, réz, nemesfémek). Ha segítünk az elektronikai hulladék visszagyűjtésében, akkor ezeket az anyagokat kinyerik a berendezésekből, így elkerülhető, hogy ezt a fémmennyiséget bányászat révén kelljen újra kitermelni.

2006. július 1-jétől az Európai Unió területén újonnan forgalomba hozandó elektromos berendezések már nem tartalmaznak bizonyos veszélyes anyagokat (pl. ólmot, higanyt, kadmiumot, hat vegyértékű krómot). Ez a tilalom nem vonatkozik azon termékekre, amelyeket 2006. július 1-jét megelőzően az Európai Unió valamely tagállamában már forgalomba hoztak.

Oldal tetejére