MinDig TV
  • 2019. május 23.
Valaki virágot rendel, de nem a hódolatát kívánja kifejezni, hanem gyanúba akarja keverni a csokor készítőjét.
MinDig TV Extra
  • 2019. május 23.
A kedves, de kissé szertelen mackó immár belakta londoni otthonát, azonban a kalandokat még nem unta meg.

MinDig TV Extra
  • 2019. május 23.
Május 23 és június 3 között, kapcsolódva a gyereknaphoz, a MinDig TV Extra Alapcsomagjának előfizetői számára is elérhető lesz a Da Vinci csatorna műsora.
MinDig TV
  • 2019. május 20.
A sors általában kiszámíthatatlan, akkor is, ha nehézséget hoz és akkor is, ha boldogságot.
MinDig TV Extra
  • 2019. május 20.
Amikor az ember kezdi teljesen elveszíteni a talajt a lába alól, akkor megpróbál valami kapaszkodót keresni.

Szenvedély és értelem – az Észak és Dél című sorozat az M5 műsorában

MinDig TV
  • 2017. augusztus 23.


Az M5 tévéadó vasárnap esti programjában egy új angol tévésorozat első epizódját tekinthetik meg. Az Észak és Dél a BBC megrendelésére készült és ez már önmagában garancia a színvonalas megvalósításra.

Kép forrása: http://www.imdb.com/ Kép forrása: http://www.imdb.com/

A tévésorozat Elizabeth Gaskell regénye alapján készült. Főhőse a dél-angliai, középosztálybeli származású Margaret Hale, aki a történet elején költözik – szüleivel együtt – a textiliparáról híres, északi Miltonba.

A költözéstől a család az anyagi helyzetének javulását várja, Margaret azonban igencsak kritikus szemmel nézi új otthonának környezetét. A textilgyári munkások éppen sztrájkra készülnek, mert elégedetlenek a körülményeikkel.

Az éremnek azonban mindig két oldala van, vagyis nézzük meg meg a másik fél érveit is, mert igaz, hogy könnyű a gazdagok életmódját kritizálni, azonban azt is el kell ismerni, ahol ők többet vállalnak és kockáztatnak.

Margaret időközben megismerkedik a textilgyár jóképű tulajdonosával, így bár együtt érez a munkások nehéz helyzetével, a másik oldal érdekeit is érzékeli. Ráadásul a gyár tulajdonosa pontosan olyan céltudatos, őszinte és szenvedélyes, mint a lány és ezek a hasonlóságok olyan érzelmeket keltenek Margaretben, amelyek komoly konfliktusokat teremtenek.

Csak remélhetjük, hogy a történet végére a munkások is megkapják jogos követeléseiket és Margaret is rátalál az igazira, így mindenki élhet tovább boldogan és békességben.

Az Észak és Dél első részét vasárnap – augusztus 27-én – nézhetik meg a TV5 műsorában.

Oldal tetejére
});