MinDig TV
  • 2018. szeptember 20.
Átlagon felüli képességekkel megáldott, de szélsőséges természetű doktorból ismerünk már néhányat. Nézzük, mit tud a legújabb sztárjelölt.
MinDig TV Extra
  • 2018. szeptember 19.
Nincs annál kényelmetlenebb helyzet, mint amikor egy fasírtban lévő házaspár kénytelen közös laktérben élni.
MinDig TV Extra
  • 2018. szeptember 17.

Számos történet visszatérő motívuma, hogy az ember saját maga elől, a múltja elől menekül, de az mindig utoléri őt. De mi van akkor, ha valaki a jövője elől futna el?
MinDig TV
  • 2018. szeptember 17.
A bűnesetekbe botló amatőr nyomozó egy egészen népszerű embertípus a krimisorozatok világában.
MinDig TV
  • 2018. szeptember 13.
A legelszántabb bűnözők menekülése általában akkor ér végét, amikor egy olyan kisvárosba érkeznek meg, melynek seriffje valamikor kőkemény harcos volt, csak csendesebb munkahelyre vágyott.

Rejtélyes utazás – a Gyilkosság a nyílt utcán a Filmbox műsorában

MinDig TV Extra
  • 2018. március 5.


Titokzatos gyilkosság. Sok krimi rajongó számára már önmagában ennyi is elég, hogy figyelmét egy filmre irányítsa.

  Kép forrása: http://www.wendycorkcostume.com/ Kép forrása: http://www.wendycorkcostume.com/

A Gyilkosság a nyílt utcán című film Fergus Hume regénye alapján készült. A brit úriemberben – aki Angliában született, de regényeit már Ausztráliában élve írta meg – tisztelhetjük Arthur Conan Doyle egyik inspirálóját, hiszen miként a Sherlock Holmes karakter megalkotója mondta, Hume regényének hatására írta meg az első krimi novelláját legendás nyomozójával.

Miután Hume abban a korban élt, így regénye is a viktoriánus korban játszódik. Egy fiatalembert egy kocsikázás végén holtan találnak meg. A gyilkosság gyanúja arra a személyre esik, akivel ugyanazért a nőért rajongtak.

Azonban a nyomozás során egyre több olyan részletre derül fény, melyek csak egyre bonyolultabbá teszik az ügyet. A gyilkos kézre kerítése pedig egyre nehezebbnek tűnik, mert újabb és újabb sötét titkokra derül fény.

A Gyilkosság a nyílt utcán kötelező darab mindenki számára, aki rajong a klasszikus krimikért, főleg annak fényében, hogy elismertsége és igen jelentős írói munkássága ellenére, Hume regényei magyar nyelven alig érhetőek el.

A Gyilkosság a nyílt utcán című ausztrál filmet március 5.-kén, hétfőn, 21 órai kezdéssel nézhetik meg a Filmbox műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Családi Csomagjában.

Oldal tetejére