MinDig TV Extra
  • 2018. november 19.
Az ember sokszor vágyik arra, hogy valamilyen formában kommunikálni tudjon azokkal, akik már elmentek. És néha úgy érzi, hogy ez meg is történik.
MinDig TV
  • 2018. november 19.
Egy általános iskola nagy olvasztótengelye az emberiségnek, ahol a legkülönbözőbb habitusú szülők, diákok és tanárok kerülnek egészen szoros napi kapcsolatban.
MinDig TV Extra
  • 2018. november 16.
November 22-én debütál a Spektrum új saját gyártású sorozata
Emir Kusturica világhírű filmrendező, színész, forgatókönyvíró és zenész emblematikus figurája a 80-as, 90-es évekbeli Közép-Kelet Európának, aki saját bőrén is megtapasztalhatta a rendszerváltás időszakát. A Spektrum legújabb saját gyártású dokumentumfilm sorozata éppen ezt a világot igyekszik bemutatni a nézőknek, melynek házigazdája maga Kusturica
MinDig TV
  • 2018. november 15.

Régi igazság, hogy aki keress, az talál és az is, hogy amiről nem tudunk, az nem fáj.
MinDig TV Extra
  • 2018. november 13.
Az ember már régóta fantaziál a világűr teljes meghódításáról, és addig is, amíg ez nem lesz valóság, regényekben és filmekben meséli el, hogy milyenek képzeli az űrjövőt.

Öveket becsatolni – a Kényszerleszállás című film a Super TV2 műsorában

MinDig TV Extra
  • 2018. május 7.

Egy baleset kivizsgálása mindig felvett kényes kérdéseket a felelősséggel kapcsolatban.

 Kép forrása: http://film-mania.blog.hu/ Kép forrása: http://film-mania.blog.hu/

Whip Whitaker (Denzel Washington) munkája kifejezetten felelősségteljes, hiszen repülőgép kapitányként rendszeresen több mint száz ember biztonságos utaztatását kell felügyelnie.
Azonban a kapitány a legkevésbé sem él ehhez illő életet. A munkájához viszont nagyon ért, így amikor egy nap súlyos technikai probléma jelentkezik repülés közben, szinte a lehetetlennel dacolva hajt végre kényszerleszállást.
A balesetet az utasok legnagyobb része épségben vészeli át és a média igen hamar kreál hőst Whitakerből.
Azonban a baleset kivizsgálása során nem csak azt nézik, hogy az illető mit tett a kár elhárításáért, hanem azt is, hogy milyen előélete volt, milyen állapotba ült be a repülőgép pilótafülkéjébe.
És itt már komoly problémákra derül fény, amit minden érintet a maga érdeke szerint próbál elbagatellizálni vagy előtérbe helyezni.
És Whitaker nagyon rosszul viseli a nyomást, azt, hogy nem azzal foglalkoznak, hogy a biztos haláltól mentett meg nagyon sok embert, hanem a kisebb botlásaival.
A film nagyon érdekes bepillantást enged egy olyan döntési helyzetben, ami mindenkivel előfordulhat bármikor: felmérni azt, hogy alkalmas vagyok-e éppen az adott feladat végre hajtására vagy sem. És itt mindegy, hogy éppen egy repülőgépet kell elvezetni vagy csak a saját autómmal átmenni a szomszédos utcába. Mert minden alkalommal ki kell tudnunk választani a helyes megoldást.
A Kényszerleszállás című filmet május 7-én, hétfőn, este 23 óra 10 perces kezdéssel nézhetik meg a Super TV2 műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Alapcsomagjában.

Oldal tetejére
});