MinDig TV Extra
  • 2019. július 15.
Mindenki elgondolta már, hogy miként bosszulná meg, ha valaki a szeretteit bántaná.
MinDig TV
  • 2019. július 15.
Idén a dél-koreai Kvandzsu ad otthont a vizes világbajnokság sporteseményeinek.
MinDig TV
  • 2019. július 11.
Kelet számunkra csupa titok, próbáljuk megérteni, de ez nem mindig egyszerű.
MinDig TV Extra
  • 2019. július 11.
Egy olyan műalkotás felbukkanása, amelyik egy vagyont érhet, sok mindenki fantáziáját megmozgatja.
MinDig TV Extra
  • 2019. július 8.
Akinek van háziállata, biztosan nehéz szívvel hagyja egyedül a kedvencét.

Művészet és hétköznapok – A Mediciek hatalma a Duna TV műsorában

MinDig TV
  • 2018. december 10.

A Medici-család sok mindenre volt hatással a középkorban, művészetpártoló tevékenységüknek számos nagyszerű példája látható napjainkban is.

Kép forrása: https://hetediksor.hu/ Kép forrása: https://hetediksor.hu/

Ma már úgy gondolunk a Mediciekre, mint egy nagyon gazdag bankár család, amelynek komoly befolyása volt kora politikai és gazdasági életére. Azonban mint minden történetnek, ennek is van előzménye, ahonnan elindultak.
A család gyapjúkereskedéssel alapozta meg a vagyonát, amit azután banki tevékenységekkel növelt még hatalmasabbra. Ahogy nőtt a családi vagyon, úgy emelkedett a család szerepe a közéletben, a politikai játszmákban. Nem volt mentes az intrikáktól, a cselszövéstől ez a korszak, hiszen sokan szerettek volna beleszólni a fontosabb kérdésekbe és ehhez hajlandóak voltak bármilyen eszközt felhasználni.
Cosimo de Medici is úgy lett a család feje, hogy édesapját - aki Dustin Hoffman alakít a sorozatban - megmérgezték és miközben a gyilkos után nyomoztat, számos egyéb nehézség is felmerül. A kosztümös történelmi filmek iránt rajongok biztosan örömmel követik figyelemmel a reneszánsz korának izgalmas hétköznapjait.
A Mediciek hatalma című sorozat aktuális részét december 11-én,kedden, 21 óra 25 perces kezdéssel nézhetik meg a Duna TV műsorában, de élőben követhetik figyelemmel a mindiGO TV használatával is.

Oldal tetejére