mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. július 30.
A munkát nem érdemes keverni a magánélettel.
mindigTV
  • 2021. július 22.
A világűr meghódítása egy igen izgalmas időszak volt.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. július 16.
Kalandos kincskeresés, néhány pofon és a végén győz a jó.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. július 7.
Vannak emberek, akik minden helyzetből ki tudják dumálni magukat.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. július 2.
Veled előfordult már, hogy hirtelen szükséged volt egy kísérőre?

MinDig TV + HbbTV = mindigTV PLUSZ

mindigTV
  • 2015. augusztus 6.

A mindigTV PLUSZon – az Antenna Hungária ingyenes HbbTV tesztszolgáltatásának kínálatában – megjelent néhány izgalmas új tartalom, ami mindenképpen megér egy bejegyzést.

A HbbTV-ről bővebben ITT olvashatunk, valamint a mindigTV és a mindigTV PRÉMIUM nézői a 6-os programhelyen található mindigTV PLUSZ Infocsatornán is tájékozódhatnak.

A mindigTV PLUSZ tartalma változatos: találunk például részletes műsorújságot, videókat nézhetünk, hírekkel és időjárás információval is ellát minket a felület, és még izgalmas webkamerás felvételeket is megcsodálhatunk az adótornyokról. Mindezeken felül olyan adásokat nézhetünk és hallgathatunk, amelyeket egyébként nem érnénk el a televízión. Így például a svájci Radio Swiss három csatornáját is hallgathatjuk, ki-ki saját kedve és ízlése szerint válogathat a pop, a jazz és a klasszikus műfaj között (az utóbbi tematikájú csatornát franciául és németül is választhatjuk), de közszolgálati rádióadókat is megtalálunk. A tévécsatornák között pedig ott van a Fishing and Hunting, vagy a FIX TV, előbbi a pecások kánaánja, utóbbi friss és fiatalos tartalmával üdítő programot kínál a forró nyári napokon.

A szolgáltatások palettája folyamatosan bővül, nemrégiben például két zenecsatorna és egy méltán népszerű játék is helyett kapott a felületen. Mi ezeket teszteltük.

Két célcsoport, két zenei világ, de mindegyik kiváló a maga műfajában. A C Music TV a világon egyedülálló: pop stílusban igyekszik bemutatni a klasszikus zenét, és nagyon jól csinálja! A filmzenére általában jellemzőek klasszikus elemek, így nem meglepő, hogy hangsúlyos szerephez jutnak kedvenc mozijaink betétdalai is. A vizuális élmény egyedülálló, ezt főleg annak köszönhető, hogy a csatorna maga állítja össze a videoklippeket, a világ legnagyobb előadóművészeit így olyan eredeti módon láthatjuk, mint soha korábban. Exkluzív felvételek, izgalmas hangzás, fantáziadús alkotások. A csatorna célul tűzte ki, hogy az MTV-n iPod-dal a kézben felnövő generációt célozza meg, és nem kisebb dolgot szeretne, mint megkedveltetni velük a klasszikus zenét. Mi nem vagyunk már tizenévesek, és eddig is szívesen hallgattunk klasszikusokat, mégis úgy érezzük nekünk is szól a csatorna. Egyediség, stílus, újító szellem – mi ezt szűrtük le az ízelítő alapján.

Az iConcerts tematikája egészen más, de egyedülállósága megkérdőjelezhetetlen. Egy olyan csatornáról vagy ugyanis szó, amely kizárólag élő zenét kínál. Célkitűzése a következő: a legjobb minőségben sugározni a legjobb előadók zenéjét.

Nem mennyiségi alapon válogat, minőségre hajt. Ugyanúgy közvetít kis klubokból, mint a legnagyobb koncerttermekből, arénákból, és számtalan fesztivál vagy jótékonysági zenei rendezvény műsora is helyet kap a csatornán. Belenéztünk például a 2014-es alabamai Hangout Festival koncertjeinek felvételeibe, ahol nem kisebb előadók léptek színpadra, mint a The Killers vagy az Outcast. De néztünk és hallgattunk még David Guettát, Ellie Gouldingot és a Coldplay-t is, jó buli volt! A kínálat rendkívül sokszínű, legyen az Ön kedvenc műfaja a jazz, a hip-hop, vagy a világzene, biztosan talál testhezálló felvételt. Itt megfér egymás mellett a klasszikus és a metál, kedvünkre lazulhatunk, bulizhatunk, egy biztos, a zenekedvelők imádni fogják ezt a csatornát is.

Erősen gondolkozunk, hogy a C Music TV vagy az iConcerts kerülne ki győztesen a két csatorna fiktív párharcából, de egyelőre nem tudunk dönteni. Egy újabb beszámolóban talán állást foglalunk majd.

Miután már kellőképpen megalapoztuk a jó hangulatot a zenei csemegével, indulhatott a játék. A 2048 névre keresztelt logikai feladvány hátterének kicsit utánanézve megtudtuk, hogy egy 19 éves olasz fejlesztő, Gabriele Cirulli a mobilos 1024 játékot (amit egy időben rongyosra játszottunk) gondolta tovább, és annak logikája mentén alkotta meg a számtologatós játékok új generációját.

Mi kipróbáltuk. Mi kipróbáltuk.

És hogy mi fán terem a 2048? A szabály egyszerű: egy 4x4-es négyzetben kell a számokat úgy tologatni, hogy a 2 hatványai végül 2048-at adjanak ki. A távirányító fel-le és jobbra-balra nyilaival az egész táblát tudjuk mozgatni négy irányba, melynek hatására az azonos értékek összecsúsznak és összeadódnak. (A leírás alapján bonyolultnak tűnhet a játék, de ha kipróbálja, azonnal ráérez a lényegére.)

A különböző leírások figyelmeztettek az addikció veszélyére, de mi erre fittyet hányva elkezdtük a játékot. Nem gondoltuk volna, hogy szemünket órákra a tévéképernyőre tapasztja, ujjunkat pedig a távirányítóhoz ragasztja majd a játék, de így lett. Talán mondanunk sem kell, valóban függők lettünk, és mindaddig nem hagytuk abba, amíg meg nem nyertük azt. A sokadik (a pontos számra nem emlékszünk, de 10 fölött volt) próbálkozásra végül sikerült, NYERTÜNK! A megoldás tehát nem lehetetlen. Ha pedig egyszer sikerült, újabb és újabb célokat tűzhetünk ki magunk elé. Mi már el is terveztük, hogy versenyt rendezünk, kíváncsiak vagyunk, ki tudja a legrövidebb idő alatt megoldani a feladványt. Szálljon be Ön is a versenybe!

Ha kedvet kapott a játékhoz vagy a zenei kalandozáshoz, elő a távirányítóval, ellenőrizze, hogy az Ön készüléke képes-e a HbbTV adás vételére, és indulhat a felfedezés!

Oldal tetejére