MinDig TV
  • 2020. szeptember 24.
Gyermekként mindenki szeretett fogócskázni, de van, aki felnőttként is élvezi.
MinDig TV Extra
  • 2020. szeptember 24.
Az idilli táj sajnos nem garancia arra, hogy a bűn elkerüljön egy települést.
MinDig TV
  • 2020. szeptember 21.
Egy változás mindig új lehetőségeket kínál és általában akad, aki él is ezzel.
MinDig TV Extra
  • 2020. szeptember 21.
Még a legnehezebb felfogású diák is sikeres lesz, ha elég sokat foglalkoznak vele.
MinDig TV Extra
  • 2020. szeptember 17.
Ha valaki barlangtúrára indul, akkor jó, ha néhány szabályt betart.

Mennyei pofonok – Bud Spencerre emlékezve

MinDig TV Extra
  • 2016. június 30.

Majakovszkij örök érvényű sorait aktualizálva: Piedone élt, Piedone él, Piedone élni fog. Pár napja érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt Bud Spencer (eredeti családi neve Carlo Pedersoli volt), akit talán a legtöbben Piedoneként ismernek.

Kép forrása : www.player.hu Kép forrása : www.player.hu

Mennyei pofonok – Bud Spencerre emlékezve

Majakovszkij örök érvényű sorait aktualizálva: Piedone élt, Piedone él, Piedone élni fog. Pár napja érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt Bud Spencer (eredeti családi neve Carlo Pedersoli volt), akit talán a legtöbben Piedoneként ismernek. A mi szívünkhöz valahogy mindig is közel állt, talán azért, mert szeretett enni, mint mi magyarok, de lehet, hogy azért is, mert Bujtor István Ötvös Csöpije is őt idézte az emlékeinkbe. Bár mackós mozgásáról nem ez jutott elsőre az eszünkbe, élsportoló volt, vízilabdázott, és ezen a vonalon bizony valós kapcsolatban állt hazánkkal, mint nagy tisztelője a magyar vízilabdasportnak.

Emlékszem, hogy már két-három évtizeddel ezelőtt is az ő filmjeit adták szinte folyamatosan a tévéadók. Nem tudom, hogy volt-e ekkora kultusza máshol, de nem lehetetlen, hogy nálunk vetítették a legtöbbször a filmjeit. Illetve ez nem is múlt idő, mert napjainkban is népszerű, jó nézettséget hoznak a filmjei, ezért rendszeresen láthatóak is. Leginkább ezért érezzük úgy, hogy élt, él és élni fog, azaz a filmjei még hosszú időn keresztül fognak kellemes szórakozást nyújtani, így emlékezni is fogunk rá. Nem is kellett megváltoztatni a műsorrendet a halálakor, nem kellett a filmjeit gyorsan adásba tenni, mert mindig láthatóak valamelyik tévéadón.

Csak a most következő pár napban is legalább kilenc filmjét nézhetik meg, melyek közül mi most az RTL+-on július 2-án adásba kerülő „A seriff és az idegenek” című akcióvígjátékot ajánljuk a figyelmükbe. Ebbe a történetben egy kis sci-fi is került, hiszen a dinamitöklű seriff az űrből érkezett ellenséggel kénytelen felvenni a harcot a Föld védelme érdekében. Kétségünk sem lehet, hogy Bud Spencer pofonjai az ufókat is visszarepítik a világegyetem legtávolabbi sarkába.

Bár sokat pofozkodott, sohasem az erőszak volt a filmjei témája. Tudtuk és láttuk is, hogy nem valósak a hatalmas ütések, talán ezért is lehet felhőtlenül nevetni rajtuk. Reméljük, hogy ott, ahol most Bud Spencer (Piedone) tartózkodik, már rend van és nincs szükség a pofonjaira, így nyugodtan eheti kedvenc hagymás babját és várhatja hű színésztársát, Terence Hillt.

Az RTL+ adása elérhető a MinDig TV Extra Családi csomagjában.

Oldal tetejére