MinDig TV Extra
  • 2019. október 14.
Van, akinek nem elég, ha jó, a legjobb akar lenni.
MinDig TV
  • 2019. október 9.
Van, aki hamar megnősül, és van, akinek hosszabb az útja a családalapításig.
MinDig TV Extra
  • 2019. október 7.
Aki már sokat megtapasztalt, annak mindig lesznek fenntartásai egy túl egyértelmű bűnesetkor.
MinDig TV
  • 2019. október 7.
Új évaddal jelentkezik a népszerű gasztro-tehetségkutató, A Séfek Séfe
MinDig TV
  • 2019. október 2.
Sokan harcoltak 1848-49-ben az ország szabadságáért, és sokan fizettek ezért az életükkel.

Különleges bemutatók decemberben a NatGeón

MinDig TV Extra
  • 2017. november 27.

Dian Fossey életét bemutató sorozattal, a Titanic elsüllyedésének okait vizsgáló műsorokkal, és James Cameronnal készült exkluzív beszélgetéssel zárja az évet a NatGeo.


Pont húsz évvel ezelőtt, 1997 decemberében mutatták be James Cameron Titanic című filmjét, amely minden idők egyik legsikeresebb mozija lett. Most, húsz esztendővel később, Cameron és szakértői ismét összeülnek, hogy végső választ találjanak az izgalmas kérdésekre: Miért és hogyan és süllyedt el a hatalmas óceánjáró 1912. április 14-én? A Titanic: 20 évvel később James Cameronnal című alkotást december 17-én, vasárnap 17 órakor mutatja be a NatGeo. A világhírű rendező emellett a csatorna egy másik műsorában is feltűnik: James Cameron a Sztárok és csillagok című talk showban Neil deGrasse Tyson vendége lesz december 13-án. A hajózástörténet leghíresebb tragédiájáról, a Titanic elsűlyedéséről szól a NatGeo Titaninic: tűz és jég között című filmje is, melyben Senan Molony oknyomozó újságíró egy rejtélyes, eddig senki által nem emlegetett tűzesetet tesz felelőssé a tragédiáért.

Karácsonykor egy különleges premierrel, Dian Fossey életéről szóló minisorozattal jelentkezik a NatGeo. Dian Fossey világhírű biológus 18 évet töltött Afrikában gorillák tanulmányozásával, és ruandai tartózkodása alatt annyira megkedvelte a fajt, hogy fő védelmezőjükké vált. A rá leselkedő veszélyekkel nem törődve felvette a harcot az orvvadászokkal, aminek eredményeként sikerült megvédenie a területen élő gorillákat, őt azonban 1985-ben brutálisan meggyilkolták hegyi házikójában, és gyilkosa kilétét máig nem sikerült biztosan megállapítani. A biológusnő különleges életéről Gorillák a ködben címmel készült mozifilm, Sigorney Weaver főszereplésével, ami ma már igazi klasszikusnak számít. A National Geographic most egy új, három részből álló sorozatban mutatja be Fossey életét, ritka, most először látható felvételek, közeli ismerősökkel készült interjúk, és Fossey saját feljegyzéseinek segítségével. A műsor, melynek narrátora Sigorney Weaver, új részleteket is a nézők elé tár Fossey brutális meggyilkolásával kapcsolatban. A Dian Fossey: Titkok a ködben című sorozatot december 24-én, vasárnap tűzi műsorára a National Geographic. A nézők aznap 21 órától a sorozat mindhárom epizódját megtekinthetik.

Szintén karácsonykor kerül bemutatásra a Szent sír titkai című film, melyből kiderül egy közelmúltban elvégzett kutatás meghökkentő eredménye: a legmodernebb kormeghatározási módszerek szerint a Szent Sír maradványai a Kr. u. 4. századból valók. Ha ez igaz, akkor alapjaiban kell felülvizsgálni a Jézus nyughelyével kapcsolatos ismereteinket. A National Geographic filmjében egy tudóscsoport munkájába kapcsolódunk be, mely megkísérli helyreállítani a sír fölé épült edikulát.

Premierek:

Titanic: tűz és jég között- december 10., vasárnap 19 óra

Sztárok és csillagok – december 13., szerda 21 óra

Titanic: 20 évvel később James Cameronnal - december 17., vasárnap 17 óra

A Szent sír titkai - december 24., vasárnap 18 óra

Dian Fossey: Titkok a ködben – december 24., vasárnap 21 óra

Oldal tetejére