mindigTV
  • 2021. december 3.
Mindig szükség van különleges emberekre a rend fenntartásához.
mindigTV mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. november 30.
Nézd kódolatlanul a TV Paprika műsorát 2021. november 29 és december 12. között.
mindigTV
  • 2021. november 26.
Maradjon a jól megszokott környezet vagy vonzóbbak az új kihívások.
mindigTV mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. november 23.
2021. november 22 és december 5. között a mindigTV minden használója kódolatlanul érheti el a Discovery Channel műsorát.
mindigTV PRÉMIUM MinDig TV Extra
  • 2021. november 19.
Elképesztő elegancia a bűnözésben és az öltözködésben is.

Kórházas sorozat, fél egészség

mindigTV
  • 2016. május 23.

A kórházakban játszódó, orvosokról szóló sorozatok nagy népszerűsége meggyőződésem szerint annak is szól, hogy a televízió néző ilyenkor úgy érzi: ő maga is egy viziten vesz részt, az ő egészségi állapotára is oda figyel az orvos.

Kép forrása: www.est.hu Kép forrása: www.est.hu

A kórházakban játszódó, orvosokról szóló sorozatok nagy népszerűsége meggyőződésem szerint annak is szól, hogy a televízió néző ilyenkor úgy érzi: ő maga is egy viziten vesz részt, az ő egészségi állapotára is odafigyel az orvos. Nagy klasszikus, sokunk kedvence a „Kórház a város szélén” című Csehszlovák tv sorozat, melynek közege sokkal közelebb állt az általunk annak idején ismerthez, mint a szintén nagyon népszerű „Fekete-erdei klinikáé” (Bár nyilvánvalóan sokkal inkább lábadoztunk volna az utóbbiba.) Blažej doktor, a két Sova doktor –apa és fia-, vagy éppen a rendkívül szimpatikus és bölcs Strosmajer doktor népszerű családtagnak számított a háztartásokban.A „Kórház a város szélén” érdekessége, hogy húsz év elteltével folytatták a sorozatot, az annak idején megismert szereplőkkel, és az új epizódok is tudták a régi hangulatot és színvonalat hozni.

A Duna TV műsorán ezen a héten is hétköznap délutánonként látható „Hegyi doktor” sorozat környezetét tekintve sok hasonlóságot mutat a „Fekete-erdei klinikával”. Az idilli környezet már önmagában gyógyító hatású, már attól jobban érezzük magunkat, hogy ezt a csodálatos tiroli tájat látjuk, nehéz is elképzelni, hogy itt is vannak problémáik az embereknek. De a sorozat rámutat, hogy bizony mindenhol akad gond, baj és probléma, de akadnak lelkiismeretes orvosok is, akik addig nem nyugszanak, amíg rá nem jönnek a gyógyító módra.

Kevéssé a környezet varázsával, inkább a főszereplő karizmatikus személyiségével, a nagyon különleges betegségekkel, illetve az azok megfejtésével és a gyógymódok kiötlésének folyamatával –no meg az orvosok közötti, illetve a betegekkel felmerülő konfliktusokkal – szögezte a televízió képernyő elé a nézőket a Doktor House sorozat. És akkor még egy szót sem ejtettünk a "Vészhelyzetről", a "A Grace klinikáról" vagy a "Jóban Rosszban" Csillagvirág Klinikájáról.

Oldal tetejére