MinDig TV
  • 2018. december 12.
Quentin Tarantino ebben a filmjében a sokak által kedvelt western motívumot vette elő, hogy egy olyan korszakról meséljen, amikor könnyen előkerültek és el is sültek a pisztolyok.
MinDig TV Extra
  • 2018. december 12.
Sandokan talán közelebb áll mentalitásában a kalózokhoz, mint az európai szabadságharcosokhoz, de célja ugyanaz: elkergetni az elnyomókat.
MinDig TV Extra
  • 2018. december 10.
A magyar tévénézők szeretik az olasz rendőrségi sorozatokat, mert nagyon szép tájakon játszódnak és inkább szórakoztatóak, mint ijesztőek.
MinDig TV
  • 2018. december 10.
A Medici-család sok mindenre volt hatással a középkorban, művészetpártoló tevékenységüknek számos nagyszerű példája látható napjainkban is.
MinDig TV Extra
  • 2018. december 6.
Rejtő Jenő, azaz P. Howard történeteit szinte mindenki olvasta, ismeri. Ezek az írások egy olyan világot mutatnak meg nekünk, amelyet a legtöbben csak kalandregényekből ismerhetnek

Hosszú az út a becsapódásig – Az élet ára című film az RTLII műsorában

MinDig TV Extra
  • 2018. október 3.


Nagyon messzire jutott az emberiség a háború klasszikus formájától, amikor még ember az ember ellen, testközelben vívta meg a küzdelmét.

Kép forrása: https://smokingbarrels.blog.hu/ Kép forrása: https://smokingbarrels.blog.hu/

Napjainkban sokszor több ezer kilométerre a célponttól ül a robotrepülőgép vagy a drón kezelője, aki ugyanúgy katona, ugyanúgy háborút vív, de azért még is micsoda különbség. Az élet ára című film főszereplője, Katherine Powell egy titkos drón akció parancsnoka. Kenyában próbálnak meg terroristacsoportokat megsemmisíteni.
A veszély abszolút reális, a gazemberek bármikor újabb robbantásos merényletet követhetnek el civil célpontok ellen, de az akció végrehajtása – a bűnözők kiiktatása - nehezen oldható meg úgy, hogy ne legyenek ártatlan áldozatok is. Nagyon nehéz – sőt, inkább lehetetlen – megválaszolni azt a kérdést, hogy meddig mehetünk el a megelőzéssel. Beleférhet egy-két vétlen áldozat is az akcióba, ha ez által másokat meg tudunk menteni? És valakinek ki kell adnia a parancsot, vállalnia kell a szakmai és a lelki következményeket.
Ezt a témát járja körül a film, nagyon erős szereposztással (például Helen Mirren, Alan Rickman), izgalmas történettel. Az élet ára című mozi október 6-án, szombaton, 23 óra 30 perces kezdéssel nézhető meg az RTLII műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Alapcsomagjában

Oldal tetejére
});