MinDig TV
  • 2019. február 14.
Bohumil Hrabal írásai egy olyan korszakot idéznek meg, amelyik még annak is ismerős és szimpatikus, aki nem élt benne.
MinDig TV Extra
  • 2019. február 13.
Sokszor kívánja az ember, hogy bárcsak lenne már pár órával, nappal, héttel idősebb. Esetleg pár évvel.
MinDig TV
  • 2019. február 12.
A kínai kultúrát és gasztronómiát sokan kedvelik, de azoknak is érdemes figyelemmel kísérni az M5 sorozatát, akik most ismerkednek vele.
MinDig TV Extra
  • 2019. február 11.
Ez az Einstein nem a világhírű tudós, de nem is ok nélkül viseli a legendás családnevet.
MinDig TV
  • 2019. február 7.
Sok sportkarrier törik derékba akkor, amikor a hirtelen jött népszerűség és a pénz hatására a versenyzőt egészen más dolgok kezdik érdekelni, mint az edzés.

Hosszú az út a becsapódásig – Az élet ára című film az RTLII műsorában

MinDig TV Extra
  • 2018. október 3.


Nagyon messzire jutott az emberiség a háború klasszikus formájától, amikor még ember az ember ellen, testközelben vívta meg a küzdelmét.

Kép forrása: https://smokingbarrels.blog.hu/ Kép forrása: https://smokingbarrels.blog.hu/

Napjainkban sokszor több ezer kilométerre a célponttól ül a robotrepülőgép vagy a drón kezelője, aki ugyanúgy katona, ugyanúgy háborút vív, de azért még is micsoda különbség. Az élet ára című film főszereplője, Katherine Powell egy titkos drón akció parancsnoka. Kenyában próbálnak meg terroristacsoportokat megsemmisíteni.
A veszély abszolút reális, a gazemberek bármikor újabb robbantásos merényletet követhetnek el civil célpontok ellen, de az akció végrehajtása – a bűnözők kiiktatása - nehezen oldható meg úgy, hogy ne legyenek ártatlan áldozatok is. Nagyon nehéz – sőt, inkább lehetetlen – megválaszolni azt a kérdést, hogy meddig mehetünk el a megelőzéssel. Beleférhet egy-két vétlen áldozat is az akcióba, ha ez által másokat meg tudunk menteni? És valakinek ki kell adnia a parancsot, vállalnia kell a szakmai és a lelki következményeket.
Ezt a témát járja körül a film, nagyon erős szereposztással (például Helen Mirren, Alan Rickman), izgalmas történettel. Az élet ára című mozi október 6-án, szombaton, 23 óra 30 perces kezdéssel nézhető meg az RTLII műsorában, mely elérhető a MinDig TV Extra Alapcsomagjában

Oldal tetejére
});