MinDig TV
  • 2019. december 11.
Mindenkivel előfordulhat, hogy úgy érzi, nem bír megfelelni az elvárásoknak.
MinDig TV Extra
  • 2019. december 11.
A környezet gyönyörű, de az utazás cseppet sem romantikus.

MinDig TV
  • 2019. december 9.
Segíteni mindig jó, főleg olyan helyzetekben, amikor másképpen nem oldódna meg a probléma.

MinDig TV Extra
  • 2019. december 9.
Ha valakit nagy veszteség ér, akkor hosszú idő kell a feldolgozásához, a megnyugváshoz.
MinDig TV
  • 2019. december 5.
Az ünnepi időszak egyik legszebb eseménye a Prima Primissima Díjátadó Gála.

Ép testben, épp életmódmagazint nézek

MinDig TV
  • 2016. július 14.

A televíziós csatornák egyik igen népszerű kategóriája az életmódmagazin fogalom alá besorolt tanácsadó, útmutató műsorok.

Kép forrása: borsabox.blog.hu Kép forrása: borsabox.blog.hu

Ép testben, épp életmódmagazint nézek

A televíziós csatornák egyik igen népszerű kategóriája az életmódmagazin fogalom alá besorolt tanácsadó, útmutató műsorok. Az életmód tanácsadás jellemzően a célszemély mindennapi rossz szokásainak megváltoztatásában kíván segítséget nyújtani, hogy csökkentve az ártalmas testi-lelki hatásokat, az egészség, a vitalitás megőrzése és fenntartása irányába tereljék mindazokat, akik nyitottak a változásra és hajlandóak ezért tenni is.

A TV2-ön vasárnap mindjárt két életmód magazinban is belemerülhetünk: délelőtt egy aránylag új kezdeményezés, az „OlimpiÁSZ –a sport mindenkié!” látható. Az OlimpiÁsz apropóját az adja, hogy pillanatokon belül fellobban a láng a riói olimpiai stadionban, azaz megkezdődnek a nyári olimpiai játékok. A műsor a sportoláshoz szeretné közelebb hozni a nézőket –rávenni az aktív sportra azokat, akik eddig lustálkodtak-, mégpedig úgy, hogy bepillantást enged az élsportolók mindennapjaiban. Az egyes adásokban nemcsak a versenyszámokban indulók, de a hozzátartozóik is elmesélik tapasztalataikat, osszák meg velünk gyakorlati tapasztalataikat.

A másik életmódmagazin a TV2-ön a „Több mint TestŐr” címet viseli. Ebben a legkülönbözőbb egészségmegőrző, a megelőző és gyógyító módszerek igen szövevényes és sokszínű világában segítenek tájékozódni a tévénézőknek.

Ha megnézzük a televíziók műsorát, akkor azt látjuk, hogy az életmódmagazin nem hiányozhat egyetlen adó palettájáról sem, még a kisebb, helyi szolgáltatók is kínálnak ilyen műsort a nézőiknek. Ezt nyilván az indokolja, hogy a téma népszerű, sokan és szívesen fogadják a praktikus információkat, de az is fontos, hogy a tévéadók is úgy érezhetik: itt egy igazán fontos témában adhatnak hasznos tanácsokat a nézőiknek.

Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a Duna TV Család-barát műsorát is (amely adásait az M1-en és a Duna World-ön is láthatjuk, ahol most egy best of válogatás megy a sorozat legjobb részeiből). Az RTL Klubbon pedig az EgészségKalauz műsorban láthatunk az egészségünket érintő kérdésekben hasznos tippeket. Ez a műsor szintén vasárnap délelőtt tekinthető meg.

Oldal tetejére