MinDig TV Extra
  • 2019. október 14.
Van, akinek nem elég, ha jó, a legjobb akar lenni.
MinDig TV
  • 2019. október 9.
Van, aki hamar megnősül, és van, akinek hosszabb az útja a családalapításig.
MinDig TV Extra
  • 2019. október 7.
Aki már sokat megtapasztalt, annak mindig lesznek fenntartásai egy túl egyértelmű bűnesetkor.
MinDig TV
  • 2019. október 7.
Új évaddal jelentkezik a népszerű gasztro-tehetségkutató, A Séfek Séfe
MinDig TV
  • 2019. október 2.
Sokan harcoltak 1848-49-ben az ország szabadságáért, és sokan fizettek ezért az életükkel.

Baljós előjelek – a fekete város című sorozat az M5 műsorában

MinDig TV
  • 2019. január 2.


A Mikszáth Kálmán regényéből készült tévésorozathoz nem kellett díszletvárost építeni, mert az eredeti helyszíneken forgathatták le a történetet.

Kép forrása: http://tv.24.hu/ Kép forrása: http://tv.24.hu/

A fekete város története a Felvidéken játszódik, olyan városokban, melyek szerencsére nagyon sokat megőriztek abból a korból - a 17-18. század fordulójának idejéből -, amelyiket az írásmű megörökít, így a regény megfilmesítésére abszolút hiteles környezetben kerülhetett sor.
Az események egyik főszereplője Görgey Pál, Szepes vármegye alispánja, aki komor hangulatban várja a szilveszter éjjelt, 1699 utolsó napját és az új évszázad beköszöntét. Ráadásul az újévi vadászat is tragikusan ér véget, melynek során Görgey súlyosan megsebesítette a főbírót. Ez pedig egy olyan eseménysort indít el – egy hosszú háborúságot az alispán és a lőcsei polgárok között -, amelynek csak vesztesei lehetnek, győztese nem.
A fekete város a magyar televíziózás aranykorszakában készült, a kor legjelentősebb színészeinek a közreműködésével.Érdekesség, hogy a feldolgozásból lett egy hét részes tévésorozat - ezt követhetik most figyelemmel vasárnaponként az M5 műsorában - és készítettek belőle egy kétrészes mozis változatot is egyszerre. A fekete város első részét január 6-án 17 óra 20 perces kezdéssel nézhetik meg az M5 tévé műsorában,de élőben követhetik figyelemmel a mindiGO TV használatával is.

Oldal tetejére