MinDig TV Extra
  • 2019. július 15.
Mindenki elgondolta már, hogy miként bosszulná meg, ha valaki a szeretteit bántaná.
MinDig TV
  • 2019. július 15.
Idén a dél-koreai Kvandzsu ad otthont a vizes világbajnokság sporteseményeinek.
MinDig TV
  • 2019. július 11.
Kelet számunkra csupa titok, próbáljuk megérteni, de ez nem mindig egyszerű.
MinDig TV Extra
  • 2019. július 11.
Egy olyan műalkotás felbukkanása, amelyik egy vagyont érhet, sok mindenki fantáziáját megmozgatja.
MinDig TV Extra
  • 2019. július 8.
Akinek van háziállata, biztosan nehéz szívvel hagyja egyedül a kedvencét.

Baljós előjelek – a fekete város című sorozat az M5 műsorában

MinDig TV
  • 2019. január 2.


A Mikszáth Kálmán regényéből készült tévésorozathoz nem kellett díszletvárost építeni, mert az eredeti helyszíneken forgathatták le a történetet.

Kép forrása: http://tv.24.hu/ Kép forrása: http://tv.24.hu/

A fekete város története a Felvidéken játszódik, olyan városokban, melyek szerencsére nagyon sokat megőriztek abból a korból - a 17-18. század fordulójának idejéből -, amelyiket az írásmű megörökít, így a regény megfilmesítésére abszolút hiteles környezetben kerülhetett sor.
Az események egyik főszereplője Görgey Pál, Szepes vármegye alispánja, aki komor hangulatban várja a szilveszter éjjelt, 1699 utolsó napját és az új évszázad beköszöntét. Ráadásul az újévi vadászat is tragikusan ér véget, melynek során Görgey súlyosan megsebesítette a főbírót. Ez pedig egy olyan eseménysort indít el – egy hosszú háborúságot az alispán és a lőcsei polgárok között -, amelynek csak vesztesei lehetnek, győztese nem.
A fekete város a magyar televíziózás aranykorszakában készült, a kor legjelentősebb színészeinek a közreműködésével.Érdekesség, hogy a feldolgozásból lett egy hét részes tévésorozat - ezt követhetik most figyelemmel vasárnaponként az M5 műsorában - és készítettek belőle egy kétrészes mozis változatot is egyszerre. A fekete város első részét január 6-án 17 óra 20 perces kezdéssel nézhetik meg az M5 tévé műsorában,de élőben követhetik figyelemmel a mindiGO TV használatával is.

Oldal tetejére