MinDig TV Extra
  • 2018. december 17.
Bőven van mit elmesélni a fehér ember és az indiánok közötti kegyetlen harcokról, amely regényekben és filmekben sokszor romantikusabb, mint a valóságban volt.
MinDig TV
  • 2018. december 12.
Quentin Tarantino ebben a filmjében a sokak által kedvelt western motívumot vette elő, hogy egy olyan korszakról meséljen, amikor könnyen előkerültek és el is sültek a pisztolyok.
MinDig TV Extra
  • 2018. december 12.
Sandokan talán közelebb áll mentalitásában a kalózokhoz, mint az európai szabadságharcosokhoz, de célja ugyanaz: elkergetni az elnyomókat.
MinDig TV Extra
  • 2018. december 10.
A magyar tévénézők szeretik az olasz rendőrségi sorozatokat, mert nagyon szép tájakon játszódnak és inkább szórakoztatóak, mint ijesztőek.
MinDig TV
  • 2018. december 10.
A Medici-család sok mindenre volt hatással a középkorban, művészetpártoló tevékenységüknek számos nagyszerű példája látható napjainkban is.

A szavak ereje - A könyvtolvaj a Mozi+ csatorna műsorában

MinDig TV Extra
  • 2018. április 19.

Markus Zusak regénye igen gyorsan vált nemzetközi bestsellerré, és arra sem kellett sokat várni, hogy a történetből mozifilm készüljön.

Kép forrása: http://prettycleverfilms.com/ Kép forrása: http://prettycleverfilms.com/

A történet a második világháború idején, Németországban játszódik. A főhős kamaszlány, Liesel, éppen nevelőszülőkhöz kerül, mert a szüleit üldözöttek lettek. Titkolni kell a származását, mert veszélyes lehet, ha olyan ember sejti meg a múltját, aki azonnal beárulná a hatóságoknak.
A körülmények egyre nehezebbé válnak, miközben a befogadó családnak gondolnia kell a saját biztonságára, a túlélésre is. Amennyire lehet, megpróbálnak normális életet élni a borzalmak közepette is. Liesel segít a családnak, amely befogadta, és egy alkalommal, amikor kimosott ruhát visz az egyik katonai vezető feleségének, a könyvtárukból elhoz egy könyvet.
Innentől kiemelt fontosságú lesz a lány életében a könyvek elolvasása, ezért újabb és újabb példányokat hoz el a könyvtárból.
Idővel pedig megismerkedik egy, a származása miatt bujkáló fiúval is, akivel szoros barátságba kerülnek.
A háború egyre vadabban dúl, és egy éjszaka bombák pusztítják el azt az utcát is, melyben Liesel és a befogadó családja lakott (a házukkal együtt).
Bár a legtöbben odavesztek, de mindig vannak túlélők, akiknek újra kell kezdeni, akiknek folytatniuk kell az életet. Ez alkalommal Liesel is közéjük tartozik.
A Könyvtolvaj című filmet április 21-én, szombaton, 10 óra 50 perces kezdéssel nézhetik meg a Mozi+ csatornán, mely elérhető a MinDig TV Extra alapcsomagjában.

Oldal tetejére
});