mindigTV mindigTV PRÉMIUM
  • 2022. június 23.
Tájékoztatjuk Előfizetőinket, hogy 2022. június 22. napjától megszüntetjük a hangazonosítás lehetőségét, amellyel összefüggésben az Adatkezelési Tájékoztatóból is törlésre került ez az adatkezelés, s a hangazonosítás során keletkezett hangminták pedig törlésre kerültek. Az érintettek külön levélben is értesítésre kerülnek.
mindigTV mindigTV PRÉMIUM
  • 2022. június 8.
Szolnok, Tatabánya, Vác, Zirc
mindigTV mindigTV PRÉMIUM
  • 2022. május 10.
Úzd, Tamási, Mecseknádasd, Keszthely, Dunaújváros, Bonyhád, Mosonmagyaróvár, Vasvár, Lenti, Siklós, Pécs, Orfű, Kékesd, Kiskőrös, Székesfehérvár, Sopron, Sopron Dalos-hegy, Nagykanizsa, Kőszeg
mindigTV mindigTV PRÉMIUM
  • 2022. május 5.
A Budai ügyfélszolgálati iroda technikai okok miatt 2022. május 11-én 14:30-kor zár.
mindigTV mindigTV PRÉMIUM
  • 2022. május 3.
Szerdán (2022.05.04.) 10:00 órakor automatikus csatornafrissítés lesz újrahangolással.

Egyre népszerűbb az előfizetési díj nélküli digitális televízió

mindigTV
  • 2009. november 30.

Robbanásszerű, 63 százalékos növekedés októberben a mindigTV vételére alkalmas készülékek értékesítését illetően.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek eladása az előző hónaphoz képest 63 százalékkal emelkedett októberben. Ezzel párhuzamosan ugyanebben a hónapban ezen készülékek átlagára tovább csökkent, karácsonyra kiváló ajándékozási lehetőséget biztosítva mindenkinek. Október végéig már 86 000 darab DVB-T-képes eszköz került értékesítésre, ezáltal a magyar háztartások 2,3 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel. A földfelszíni platformot használó háztartásokkal összehasonlítva fenti arány még kedvezőbb, 10,2 százalék. Fenti trendet erősíti, hogy az Antenna Hungária digitális hálózatának lakossági lefedettsége 10 új digitális műsorszóró telephely elindításával idén decembertől 88 százalékra emelkedik, ezáltal a mindigTV szolgáltatás minden megyébe eljut.

Jelentős hálózatbővítés: szinte az egész országban elérhető a szolgáltatás

Az Antenna Hungária 2009 decemberében összesen 10 új telephelyen indítja el a kereskedelmi szolgáltatást (Győr, Szeged, Pécs, Kékes, Tokaj, Nagykanizsa, Kiskőrös, Vasvár, Úzd december 1-jétől, valamint karácsony előtt Debrecen), a digitális hálózat lakossági lefedettsége ezáltal 88 százalékra emelkedik. A mindigTV szolgáltatás hálózatának jelentős bővítésével az előfizetési díj nélküli szolgáltatás immáron minden megyébe eljut.

„A digitális földfelszíni televízió jelentős szociális missziót is betölt, hiszen ez az egyetlen platform, amely hagyományos és HD-minőségben, előfizetési díj nélküli digitális televíziós szolgáltatást nyújt most és az analóg hálózat lekapcsolását követően is. A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás a legnagyobb városokban és a ritkán lakott területeken egyaránt elérhető, függetlenül a település méretétől, ezáltal minden állampolgárt elsőrendűként kezelve” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója.

A kompatibilis eszközök eladása 63 százalékkal növekedett októberben

A tartalomkínálat megjelenése, majd a szeptember közepétől elindított kommunikációs kampány rendkívül kedvező hatással voltak a DVB-T MPEG-4 integrált televíziók, dekóderek és egyéb készülékek keresletére, valamint a készülékárak alakulására. Az Antenna Hungária a GfK Piackutató Intézet havi értékesítési statisztikáit is felhasználja kimutatásainak összeállításához.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a mindigTV szolgáltatás vételére képes készülékek (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek) eladása a szeptemberi 50 százalékos bővülést követően októberben további 63 százalékkal emelkedett. A DVB-T MPEG-4 dekóderek átlagára 5, az ilyen tunerrel felszerelt integrált televíziókészülékek átlagára pedig 3 százalékkal csökkent októberben. Tavaly decemberi adatokkal összehasonlítva – amikor a mindigTV szolgáltatás elindult – a dekóderek átlagára 55 százalékkal csökkent.

Október végéig már 86 000 darab DVB-T-képes eszköz került értékesítésre, ezáltal a magyar háztartások 2,3 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel, ezek többsége HD-ready vagy full-HD integrált televíziókészülék. A földfelszíni platformot használó háztartásokkal összehasonlítva fenti arány még kedvezőbb, 10,2 százalék. A GfK DVB-T képes eszközök európai értékesítési adatai alapján e készülékek penetrációjának növekedését az összes földfelszíni platformot használó háztartással összevetve hazánk az élbolyban található. A magyar adat jóval magasabb, mint néhány más régiós országé, mely bizonyítja, hogy az AH által meghozott és alkalmazott stratégia helyesnek bizonyult.

Már 520 üzletben kapható mindigTV matricás készülék országszerte

Folyamatosan növekszik a mindigTV matrciás készülékek választéka, immáron 8 féle dekóder és 21 integrált televíziókészülék típus található a kínálatban. Egyre több boltban és üzlethálózatban kapható mindigTV matricás készülék, jelenleg országszerte 520 üzletben vásárolhatunk ilyen vevőeszközt. A kedvező dekódervásárlási lehetőség 92 üzletben érhető el, ennek keretében a dekóder havi törlesztőrészlete mindössze 715 forint, ezáltal a konstrukció lehetővé teszi mindenkinek, hogy hozzájuthasson az első dekóderéhez karácsony előtt.

A szolgáltatás lakossági lefedettsége 88 százalékra történő emelésének, a mindigTV növekvő ismertségének és a bővülő eszközértékesítés következtében olcsó dekóderek és integrált televíziókészülékek kerültek a boltokba országszerte. Így gyakorlatilag minden magyar háztartásba megérkezhet a Digitális Karácsony.

Oldal tetejére